Metro 50, 51, 53 en 54 starten in weekeinde om 09.30 uur

Metro 50, 51, 53 en 54 starten in weekeinde om 09.30 uur

DIEMEN Metro 50, 51, 53 en 54 starten op zaterdag 5 en zondag 6 december om 09.30 uur. Dan openen ook de metrostations. Het GVB verwacht rond 10.00 uur weer volgens de normale dienstregeling te rijden. Metro 52 rijdt normaal, die stations zijn dan ook gewoon toegankelijk.

Er vinden dan testritten plaats met het nieuwe beveiligingssysteem. Op metro 52 is dat al in gebruik, op de overige metrolijnen nog niet. Deze testritten vinden plaats zonder reizigers. Het GVB zorgt voor alternatief vervoer. De bestaande buslijnen 41, 44 en 47 rijden op beide dagen tot 10.00 uur twee keer zo vaak. Ook starten deze buslijnen een rit eerder. Voor verbindingen tussen de treinstations in het Amsterdamse vervoergebied kunnen reizigers ook gebruikmaken van de trein. Op vertoon van hun vervoerbewijs van GVB kunnen ze op deze dagen tot 09.30 uur met de trein reizen tussen de stations Centraal Station, Amstelstation, Duivendrecht, Bijlmer ArenA, Diemen-Zuid, Holendrecht, Amsterdam RAI, Amsterdam Zuid, Amsterdam Lelylaan en Sloterdijk. Daarnaast zet het GVB drie pendelbuslijnen in voor de trajecten die niet door de bestaande lijnen bediend worden.

Pendelbus 72: deze bus verbindt in beide richtingen de metrostations Station Lelylaan - Henk Sneevlietweg - Amstelveenseweg - Station Zuid - Station RAI - Amstelstation - Station Spaklerweg - Overamstel. Pendelbus 78: deze bus verbindt in beide richtingen de metrostations Centraal Station - Waterlooplein - Weesperplein - Wibautstraat - Amstelstation - Van der Madeweg - Station Duivendrecht - Station Bijlmer ArenA. Pendelbus 79: deze bus verbindt in beide richtingen de metrostations Centraal Station - Waterlooplein - Weesperplein - Wibautstraat - Amstelstation. De drie pendelbussen rijden alle elke 15 minuten. Tussen Centraal Station en Amstelstation is er met de combinatie 78 en 79 dus elke 7,5 minuut een bus.