Burgemeester sluit pand na vondst wapens en harddrugs

Burgemeester sluit pand na vondst wapens en harddrugs

DIEMEN Op last van burgemeester Erik Boog is deze week een huurappartement in het centrum van Diemen gesloten op grond van de Opiumwet.

Zo kan de woning niet meer misbruikt worden voor criminele activiteiten en kan het huurcontract meteen worden opgezegd. De woning komt weer beschikbaar voor een echte woningzoekende. Tijdens een eerdere inval is in het pand een grote hoeveelheid harddrugs, een vuurwapen, losse patronen, een patroonhouder inclusief patronen en een grote hoeveelheid contant geld aangetroffen. Bij deze inval is ook een persoon aangehouden. Deze was niet op dit adres ingeschreven in de Basisregistratie Personen.

Burgemeester Boog: "De afgelopen jaren hebben de politie en de gemeente Diemen de aanpak van ondermijnende criminaliteit geïntensiveerd. Dit leidt tot meer controles, meer invallen, meer arrestaties en meer (tijdelijk) gesloten panden. Daarom ziet u ook regelmatig berichten hierover. In de strijd tegen ondermijning zijn de politie en gemeente Diemen scherp op het fenomeen spookbewoning. Daarbij schrijven personen zich niet in bij het Basisregister Personen of gebruiken zij valse papieren om uit beeld te blijven van de overheid. Ze misbruiken de panden vaak voor criminele doeleinden en slaan er bijvoorbeeld grote partijen contant geld, vuurwapens of drugs in op. Met de aanpak ‘Scheerlicht’ in Diemen wordt dit actief en effectief bestreden."

Mensen die signalen van ondermijnende criminaliteit waarnemen kunnen dit melden aan de politie via telefoonnummer ‪0900-8844‬. Het is ook mogelijk om ‪contact op te nemen via Meld Misdaad Anoniem: ‪0800-7000‬.


Sinterklaas

Vervolg van voorpagina.

De kinderen weten dat ook Sinterklaas vanuit huis werkt. Zij hebben de brief en de tekeningen aan de burgemeester gegeven omdat hij weet hoe Sinterklaas het snelst bereikt kan worden.

Burgemeester Boog heeft inmiddels contact gehad met Sinterklaas. De kindervriend heeft beloofd dat hij vrijdag een bezoek brengt aan de Sint-Petrusschool.