Peter van Gulik en Rick Neven in de showroom.
Peter van Gulik en Rick Neven in de showroom.

Italian Experience levert kwaliteitsproducten

DIEMEN Rick Neven (35) uit Diemen en Peter van Gulik (32) uit Alkmaar hebben een passie voor Italië en dan vooral voor de Italiaanse keuken. Dit heeft geresulteerd in de start van het bedrijf Italian Experience.

Peter van Gulik: "Wij verkopen met Italian Experience onder andere Italiaans keukengerei en heerlijke gerechten en dranken uit Italië. Wij verkopen kwaliteitsproducten en richten ons dan ook op het hogere segment van de markt. Wij verkopen onder meer handgemaakte pannen van het merk Ruffoni, bestek van Sambonet en servies van Versace. Ook verkopen wij vele soorten wijn, balsamico, truffels, kazen, pasta, olijfolie, olijven, vlees, salami en Parmaham en heerlijke koffie van het merk Saccaria. Wij vinden het belangrijk om goede kwaliteit te leveren en hebben alle producten die wij verkopen dan ook persoonlijk uitgezocht en getest."

Showroom

Rick en Peter tonen de prachtige showroom. De showroom is ruim opgezet en straalt een gastvrije sfeer uit. Bezoekers kunnen alle producten bekijken en wijnen en gerechten proeven. Rick en Peter vinden het van groot belang om alleen de beste kwaliteit te verkopen. Zij gaan twee keer per jaar langere tijd naar Italië en bezoeken dan fabrieken en andere producenten. Zij doen ter plaatse inkopen en doen in Italië ook nieuwe ideeën op.

Exclusief

Rick Neven: "Wij hebben met een aantal leveranciers afspraken gemaakt zodat zij bepaalde artikelen exclusief aan ons leveren. Wij bezoeken alle streken van Italië en kijken wat de specialiteiten van die streek zijn. Vaak komen wij dan op ideeën om ons assortiment uit te breiden."

Website

De showroom van Italian Experience is in november opengegaan, de website is sinds 1 december in de lucht. Peter van Gulik: "Er is waardering voor ons concept. Wij zijn het enige bedrijf dat een groot aantal kwalitatief uitstekende producten uit Italië onder een dak heeft en kan leveren. De klanten weten ons gelukkig al te vinden. Zij waarderen het ruime assortiment. Wij verwachten uiteraard dat het aantal klanten zal toenemen."

De showroom van Italian Experience kan van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur worden bezocht. Op zaterdag is de showroom van 10.00 tot 18.00 uur geopend. Op maandag en zondag is het mogelijk om de showroom op afspraak te bezoeken.


Peter en Rick hebben een passie voor Italië.