Bij de kraam van Natuurvoeding op de markt worden de regels goed nageleefd.
Bij de kraam van Natuurvoeding op de markt worden de regels goed nageleefd.

'Redelijk tevreden over naleving coronaregels'

DIEMEN De gemeente is redelijk tevreden over de wijze waarop inwoners en bezoekers van Diemen zich momenteel aan de coronaregels houden. “Maar volhouden is nodig." Dit bleek donderdag tijdens een vergadering waarin het college van B en W de gemeenteraad bijpraatte.

"In de afgelopen weken hebben we gezien dat mensen zich beter aan de regels houden. Dat is goed nieuws. Ook zien we dat ondernemers en organisaties aan het zoeken zijn naar mogelijkheden om binnen de regels van de noodverordening nog actief te zijn", aldus het college van B en W.

Helaas waren er ook uitzonderingen: "We zagen dat op verschillende plekken de groepsgrootte groter is dan twee, ook in buitengebieden zoals het Diemerbos. Verder hadden we te maken met feestjes op de campus in Diemen-Zuid. Daar is tegen opgetreden. We constateren ook af en toe overtredingen bij het (binnen)sporten. Maar in het algemeen lijkt het erop dat men zich in Diemen beter aan de regels weet te houden. De inzet van Samen Veilig, de coronawijzers en de toezichthouders helpt daarbij", aldus het college van B en W.

Dat is ook nodig volgens het college, want we moeten de coronamaatregelen strikt blijven naleven om niet opnieuw in de problemen te raken.

3