'Ik hoop dat veel inwoners meepraten'

Vervolg van voorpagina.

Wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg: "Wel ben ik blij met de conclusie dat er in Diemen technisch ruimte is voor vier à vijf windturbines en vier locaties voor zonnevelden. Dat komt in ieder geval ook overeen met de ambitie die we als college hebben.”

Uit het rapport blijkt ook dat er voor grote moderne windmolens nauwelijks ruimte is.

Ver genoeg van woningen

Matthijs Sikkes-van den Berg: “Dat wordt inderdaad erg moeilijk. Die kunnen alleen op de Diemer Vijfhoek geplaatst worden, maar daar gelden strenge beschermingsregimes als Natura 2000 en Natuurnetwerk Nederland. En vlak bij de Diemer Vijfhoek bevindt zich Fort Diemerdam en dat is Unesco-werelderfgoed. Hier kan niet zomaar een windmolen naast worden geplaatst. Veel realistischer zijn waarschijnlijk de zoeklocaties tussen de Diemense snelwegen en spoorlijnen in. Ver genoeg weg van de woningen en op plekken waar vooral auto’s en treinen het beeld bepalen. Juist over dit soort zaken willen we de mening van inwoners horen. Ik hoop dat veel inwoners, ook die buiten Diemen, meepraten.”

Uitnodiging

De gemeente stuurt deze week een uitnodiging naar alle inwoners van Diemen voor de digitale bijeenkomsten op woensdag 9 en dinsdag 15 december. Beide bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden via de website diemen.nl/res. Ook zet de gemeente van 11 december tot 11 januari een digitale enquête uit om de meningen over (de locaties voor) wind- en zonne-energie in Diemen te peilen. Tegelijkertijd is ook de eerste digitale bijeenkomst van 9 december op de website terug te kijken.