Zwembaden zijn weer open.
Zwembaden zijn weer open.

Zwembaden en theaters weer open

DIEMEN De zwemlessen in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran zijn vanmorgen om 07.00 uur weer begonnen. Zwembaden, theaters, bioscopen, bibliotheken, buurthuizen, pretparken en dierentuinen mogen vanaf vandaag weer open.

Premier Rutte en minister De Jonge hebben dinsdagavond tijdens een persconferentie in Den Haag bekendgemaakt dat de extra coronamaatregelen die twee weken geleden zijn genomen sinds vandaag niet meer gelden. Vanaf nu gelden de maatregelen zoals die twee weken geleden van kracht waren. Jos Müller, manager Sportzaken van de gemeente Diemen: "Wij zijn uiteraard blij dat het zwembad weer open is. De zwemlessen zijn vanmorgen gestart en ook kunnen mensen weer vrij zwemmen. Voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar gelden er geen beperkingen. Er mogen echter maximaal 30 volwassenen in het zwembad aanwezig zijn. Zij dienen 1,5 meter afstand van elkaar te houden."
Bezoekers kunnen gebruikmaken van de kleedkamers van het zwembad. De douches blijven gesloten.

Michiel Hatenboer, zakelijk directeur van Theater de Omval: "Wij zijn blij dat we weer open mogen. Voor ons is het erg belangrijk dat we onze bezoekers veilig kunnen laten genieten van een mooie film of theatervoorstelling."

3