Afbeelding

Rob Dekker

Directeur van basisschool De Ark

werkt 39 jaar in Diemen

Hoe gaat het met De Ark?
"Goed. Wij hebben zo'n 400 leerlingen. Wij hebben uiteraard te maken met de gevolgen van corona. Soms moet er een leraar worden getest en zijn wij hem of haar een paar dagen kwijt. Dat proberen wij zo goed mogelijk op te lossen. Het doel is om de kinderen op school les te geven. Dat lukt vrijwel altijd. Wij hebben in het voorjaar enige tijd lessen op afstand gegeven. Alle kinderen kregen toen thuis les. Onze leerlingen van de groepen 4 tot en met 8 krijgen les met behulp van tablets. Daardoor ging het thuisonderwijs hun relatief makkelijk af."

Geef je zelf nog les?
"Een enkele keer, bijvoorbeeld als er een leraar niet aanwezig kan zijn. Het gaat dan meestal om een dagdeel, een ochtend of een middag. Ik vind lesgeven nog steeds heel leuk, vooral lessen aan de hogere groepen. Maar ik heb als directeur heel veel taken die dan in het gedrang komen."

Wat zijn je hobby's?
"Koken, lezen en af en toe hardlopen. In het weekend loop ik vaak 10 kilometer hard. Door Duivendrecht en Diemen."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Italiƫ en Vlieland. Ik houd van het klimaat, de cultuur, het eten en de mensen in Italiƫ. Ik vind Rome en Florence prachtige steden. Ik kom al 50 jaar op Vlieland. Mijn vrouw en ik hebben daar een tenthuisje en gaan er een keer of vijf per jaar heen. Op Vlieland komen wij helemaal tot rust. Wij hoeven er niks en kunnen er genieten van de natuur."

Heb je een favoriete plek in Diemen?
"Winkelcentrum Diemerplein. Dat is enorm opgeknapt en je kunt er vrijwel alles krijgen wat je nodig hebt."