Lockdown

Vervolg van voorpagina.

Miechiel Hatenboer: "We hebben het zo georganiseerd dat je bij ons net zo weinig kans hebt om een besmetting op te lopen als in een kerk of een sportschool, instellingen die de afgelopen veertien dagen wel open mochten blijven. Het maximum blijft dertig bezoekers en ons café blijft voorlopig helaas nog wel gesloten. Voor verhuringen waarbij de 1,5 meter afstand kan worden geregeld zijn we wel weer geopend. Studenten en zzp'ers kunnen ook (zonder consumptie) bij ons komen werken in de foyer als ze zich inschrijven voor een tijdslot."

"Ondertussen kijken wij ook al weer naar de toekomst. Deze week beginnen we met de film The singing club, een komisch drama over vriendschap, familie en de kracht van muziek. Fijn in deze zware coronatijd. Volgende week staan de concertfilm Idiot Prayer van Nick Cave en I am Greta over de jonge milieu-activiste op het programma. Daarna hebben we ook een mooie sinterklaasfilm. De theatervoorstellingen van deze maand zijn helaas al uitverkocht. Begin december kun je wel weer bij ons terecht voor cabaret, theater en toneel. Met het maximum van dertig bezoekers is het al gauw vol. Wees er dus snel bij om kaarten te bestellen. Heel bijzonder is dat we vanaf donderdag 17 december de film Slag om de Schelde vanaf de première mogen draaien in Theater de Omval. Meestal is dat recht voorbehouden aan de bioscopen van Pathé. Ook tijdens de kerstvakantie kunnen onze bezoekers bij ons terecht voor deze Nederlandse film over een belangrijke, maar bijna vergeten slag in de Tweede Wereldoorlog."

Mensen mogen thuis weer drie gasten ontvangen in plaats van twee. Buiten mogen mensen weer met vier mensen samen zijn. De horeca blijft dicht en evenementen blijven verboden. De horeca mag wel doorgaan met de afhaalservice en bezorgen.

Amateursportwedstrijden voor volwassenen én kinderen zijn nog verboden. Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten (trainen en onderlinge wedstrijden) onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Volwassenen mogen trainen, maar maximaal met 4 personen en alleen op 1,5 meter afstand. Clubgebouwen blijven gesloten. Sporters moeten thuis douchen.

Premier Rutte deelde mee dat als de coronawet op 1 december ingaat mondkapjes verplicht worden in winkels en andere publieke binnenruimten.