Hans Püttmann, voorzitter van winkeliersvereniging Diemerplein.
Hans Püttmann, voorzitter van winkeliersvereniging Diemerplein. Foto:

'Doe op tijd inkopen voor feestdagen'

Winkeliersvereniging Diemerplein roept klanten op om hun inkopen voor de feestdagen dit jaar op tijd te doen.

DIEMEN De ondernemers houden zich uiteraard aan de coronamaatregelen. Het is echter de bedoeling dat er in de periode dat er inkopen worden gedaan voor pakjesavond en kerst geen grote drukte in winkelcentrum Diemerplein ontstaat. Daarom de oproep om op tijd inkopen te doen.

Hans Püttmann, voorzitter van winkeliersvereniging Diemerplein. "Klanten dienen zich in de winkels te houden aan de regel die voorschrijft dat er anderhalve meter afstand moet worden gehouden. Dat gaat over het algemeen goed. Wij willen als winkeliersvereniging voorkomen dat er in de dagen voor de feestdagen een groot aantal klanten naar de winkels komt om bijvoorbeeld cadeaus te kopen. Uiteraard is iedereen welkom en wij staan voor al onze klanten klaar, maar wij verzoeken onze klanten wel om met het doen van inkopen niet te wachten tot de dagen vlak voor de feestdagen, maar om eerder naar de winkels te gaan. De supermarkten zijn ook bezig met een systeem waardoor mensen foodproducten ook iets eerder kunnen kopen." Winkelcentrum Diemerplein is sinds enkele weken mooi versierd. Toch ziet de periode voor de feestdagen er anders uit dan in andere jaren. Püttmann: "Er was afgelopen zaterdag geen intocht van Sinterklaas, dus heeft Sinterklaas ook geen bezoek aan het winkelcentrum gebracht. We hebben een aantal sinterklaas- en kerstevenementen geschrapt omdat wij willen voorkomen dat het te druk wordt in het winkelcentrum en mensen zich niet aan de coronamaatregelen kunnen houden."

Hetty Hummel, coördinator Communicatie en Activiteiten van winkelcentrum Diemerplein: "Er zijn op 6 december en 20 december koopzondagen in het winkelcentrum. En een aantal winkels zal op zondag 29 november open zijn. Op zaterdag 19 december rijdt er een treintje voor kinderen rond het winkelcentrum. Uiteraard worden ook dan de coronaregels nageleefd." Winkeliersvereniging Diemerplein organiseert ook dit jaar weer een sinterklaaskleurwedstrijd voor de kinderen tot en met 10 jaar. Sinds zaterdag 14 november zijn de kleurplaten verkrijgbaar bij de (meeste) winkels in winkelcentrum Diemerplein. De ingekleurde kleurplaten kunnen tot en met maandag 30 november worden ingeleverd bij Kellebelle Kids of Micha’s Kids Fashion. Een onafhankelijke jury bepaalt wie de mooiste kleurplaten hebben gemaakt. Er zijn 12 prijswinnaars: drie prijswinnaars in vier leeftijdscategorieën. De 12 prijswinnaars krijgen bericht thuis en mogen videobellen met Sinterklaas! De kleurplaat is in samenwerking met Daarom Diemen gemaakt. Diemo, de kindermascotte van Daarom Diemen, is te zien op de kleurplaat. Meer informatie op www.diemerplein.nl.

Een deel van het budget dat winkeliersvereniging Diemerplein overhoudt omdat er sinterklaas- en kerstactiviteiten zijn geschrapt, wordt gebruikt voor een actie om de Voedselbank Diemen te ondersteunen. Hans Püttmann: "Wij doen deze actie samen met Daarom Diemen. Wij gaan ervoor zorgen dat de ongeveer 70 cliënten van de Voedselbank Diemen vlak voor kerst een leuke tas met allerlei artikelen ontvangen. Wij hebben als winkeliersvereniging goede contacten met de Voedselbank Diemen. Er zijn hier regelmatig winkelacties."

Hetty Hummel: "De Voedselbank Diemen houdt op zaterdag 12 december weer een winkelactie. De vrijwilligers staan dan in verband met de coronamaatregelen op twee plekken: voor Albert Heijn en naast de lift tegen de reling van het atrium."