Besluit over toekomst sportcentrum pas in volgende collegeperiode

DIEMEN Een besluit over de toekomst van Sportcentrum Wethouder F.B. Duran in Diemen-Zuid wordt naar verwachting pas in de volgende collegeperiode (2022-2026) genomen.

Dit heeft wethouder van Sportzaken Jeroen Klaasse aan de gemeenteraad verteld.

Sportcentrum Wethouder F.B. Duran werd in september 1980 geopend. Hoewel er door de jaren heen diverse aanpassingen zijn uitgevoerd, heeft het zwembad in het sportcentrum zijn beste tijd gehad. De gemeenteraad zal in de toekomst voor de keuze worden gesteld: renovatie van het zwembad (en sportcentrum) of sloop en nieuwbouw. Het ligt volgens wethouder Klaasse voor de hand om in het geval van nieuwbouw te kiezen voor (bijna) dezelfde locatie. Dan kan dat bijvoorbeeld op de huidige parkeerplaats van het sportcentrum.

Diemen heeft de beschikking over een tweede zwembad: het AGO zwembad aan de Kriekenoord 17 in Plantage de Sniep. Het AGO zwembad werd in 1977 geopend en is eigendom van de Stichting AGO Zwembad. De gemeente Amsterdam verstrekt jaarlijks een bijdrage van 150.000 euro voor de exploitatie van het zwembad en de gemeente Diemen elk jaar 30.000 euro.

Klaasse: "Die overeenkomst loopt op 31 december 2021 af. Als de gemeente Amsterdam vanaf 2022 opnieuw elk jaar een bijdrage van 150.000 wil verstrekken, zijn wij als gemeente Diemen ook bereid om elk jaar 30.000 euro bij te dragen. Maar het is niet zeker dat Amsterdam hier na 2021 mee doorgaat. Als Amsterdam niet verder gaat met het financieel steunen van het AGO zwembad ontstaat er een situatie waarin wij ons als gemeente Diemen moeten beraden.”

5