Chris Ek en Esmeralda Koppies.
Chris Ek en Esmeralda Koppies.

Tandartspraktijk Diemen-Zuid heeft moderne praktijk op campus

Tandartspraktijk Diemen-Zuid is sinds 1 januari 2020 gevestigd aan de Dalsteindreef 3001 op OurCampus. Chris Ek, eigenaar van de praktijk en tandarts, vertelt over de praktijk.


DIEMEN Tandartspraktijk Diemen-Zuid was van mei 1984 tot en met december 2019 gevestigd aan De Kruidenhof in Diemen-Zuid. Sinds begin dit jaar is de praktijk gevestigd in een ruime en moderne praktijk op de campus in Diemen-Zuid. Dit is het pand waar in het verleden Grand Café Berlin was.

Chris Ek (31) is tandarts-eigenaar van Tandartspraktijk Diemen-Zuid. Hij werkt er samen met tandarts Rob Nolte (67), die in het verleden eigenaar van de praktijk was, een mondhygiënist, zes tandartsassistentes die tevens preventiewerk verrichten en twee receptionistes. Esmeralda Koppies is praktijkmanager en een van het vaste team van tandartsassistentes. Röttger dentale technologie ttl, het tandheelkundig laboratorium van Peter Röttger, is eveneens in het pand gevestigd.

Behandelingen

Het team van Tandartspraktijk Diemen-Zuid verzorgt alle algemene tandheelkundige behandelingen en heeft de focus op preventie. De tandarts verwijst indien nodig door voor gespecialiseerde zorg. Het gaat hier onder meer om de kaakchirurg, de endodontoloog (wortelkanaalspecialist), de parodontoloog (tandvleesspecialist) en de orthodontist.

Chris Ek: "Wij wilden naar een nieuwe praktijk verhuizen omdat de vorige locatie sterk verouderd was. Wij zijn erg blij met deze moderne en ruime praktijk op de campus. Onder onze patiënten zijn veel studenten die op de campus wonen. Wij verwelkomen ook steeds meer bewoners vanuit Holland Park, dat slechts op een steenworp afstand ligt. Verder dragen wij zorg voor patiënten uit alle wijken van Diemen en mensen van buiten Diemen. Diverse patiënten die uit Diemen zijn verhuisd komen nog steeds bij ons. Tevens heeft tandarts Ellen van der Kaaij in Diemen-Noord haar patiënten aan ons overgedragen toen zij stopte."
Chris Ek groeide op in Duivendrecht en woont sinds enige tijd in Amsterdam-Oost. "Het leuke is dat ik al vanaf mijn kinderjaren als patiënt met plezier bij Tandartspraktijk Diemen-Zuid kom. Ook mijn ouders en mijn broer zijn hier patiënt. Tijdens mijn opleiding tot tandarts heb ik hier ook meegedraaid in het team als assistent van tandarts Rob Nolte."

Passie

Hij heeft veel plezier in en enorme passie voor zijn werk. Het team van Tandartspraktijk Diemen-Zuid vindt het belangrijk om goede preventieve zorg te verlenen om grotere problemen in de mond te voorkomen. "Als iemand zijn of haar gebit niet laat onderhouden kan dit tot ernstige gezondheidsklachten leiden, waaronder hart- en vaatziekten, diabetes en dementie. Het is van belang om het gebit goed te laten onderhouden en dus twee keer per jaar voor controle naar de tandarts te gaan."

Chris Ek heeft affiniteit met het behandelen van kinderen en volwassenen die angst voor de tandarts hebben. "Het is belangrijk dat je met deze groep patiënten een band opbouwt, hun geruststelt en uitlegt wat je precies gaat doen. Dat neemt vaak veel angst weg. Ik vind dat een leuk facet van mijn werk. Ik heb gelukkig veel geduld."

Tandartspraktijk Diemen-Zuid heeft uiteraard te maken met de coronamaatregelen. Esmeralda Koppies: "In onze beroepsgroep hebben we altijd al te maken met hygiënische voorschriften. Maar sinds de corona-epidemie hebben wij een aantal aanvullende maatregelen genomen. Deze maatregelen zijn ook beschreven in de leidraad die voor de gehele mondzorg is opgesteld. Patiënten die de wachtkamer binnenkomen wordt geadviseerd om een mondkapje te dragen en gevraagd hun handen te desinfecteren. Ook hechten wij veel waarde aan de 'triage', voorafgaand aan de behandeling. Wij sturen patiënten die een afspraak willen maken een e-mail waarin zij corona-gerelateerde gezondheidsklachten moeten melden. Het komt vaker voor dan anders dat patiënten op de ochtend van hun afspraak afbellen omdat zij coronagerelateerde klachten hebben. Dat is alleen maar goed. Zo kunnen we iedereen veilig blijven ontvangen."

Nogmaals gecheckt

Chris Ek: "De tandartsen en de assistenten dragen in de behandelkamer uiteraard een chirurgisch mondkapje en handschoenen. Voorafgaand aan de behandeling worden de gezondheidsvragen nogmaals gecheckt. Daarnaast verzoeken wij de patiënt vlak voor de behandeling om de mond te spoelen met een virusverlagend middel. Het is uiteraard belangrijk om alle voorzorgsmaatregelen goed uit te voeren."

Nieuwe patiënten

Nieuwe patiënten zijn van harte welkom bij Tandartspraktijk Diemen-Zuid. Zij kunnen zich inschrijven via de website of aan de balie: www.tandartspraktijkdiemenzuid.nl.