Afbeelding
Foto:

Campagne: 'Ik hou ook thuis afstand van jou'

DIEMEN De gemeente Diemen start in samenwerking met de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland een campagne om thuisbesmettingen met het coronavirus te voorkomen.

Het aantal coronabesmettingen blijft hoog. Daarom blijft aandacht voor het tegengaan van het virus belangrijk. Het is goed om te weten dat ruim de helft van alle coronabesmettingen thuis gebeurt. En dat handen wassen en afstand houden erg goed werken om thuisbesmettingen te voorkomen. Gelukkig willen de meeste mensen zich graag aan de regels houden om coronabesmettingen te voorkomen. Maar dat is soms best lastig.

Daarom start de gemeente nu een campagne in samenwerking met de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Die campagne moet helpen coronabesmetting te voorkomen door te wijzen op de regels die ook thuis gelden, met name 'hou afstand' en 'was je handen vaak'.

Een handig hulpmiddel hierbij is om de ‘IK HOU afstand VAN JOU'-poster op te hangen. Dan herinneren mensen hun bezoek er op een positieve manier aan dat zij zich aan de coronaregels houden. En dat de persoon die de gasten ontvangt wil dat de bezoekers dat ook doen.

De gemeente roept de inwoners van Diemen nu op om de ‘Ik houd afstand van jou'-poster op de ramen te hangen. Die poster is vandaag te vinden in het DiemerNieuws. De campagne krijgt de komende weken een vervolg via billboards, social media en stickers.