Afbeelding
Foto:

Tim de Jong

Buurtsportcoach bij Welzijn Diemen

woont 23 jaar in Diemen

Wat doe je als buurtsportcoach?
"Samen met mijn drie collega's en een stagiair organiseer ik sportactiviteiten voor jongeren en senioren. Dat is heel leuk werk. Wij organiseren onder meer activiteiten op het Van Markenplantsoen en op Meelbeskamp en soms op het Cruyff Court in Diemen-Noord. Op vrijdag fietsen mijn collega Rens Wit en ik door Diemen, kijken waar jongeren zijn en gaan vervolgens met hen sporten. Deze week zijn wij op de woensdagmiddag begonnen met een nieuwe activiteit: een sportinstuif in Sporthal Diemen."

Wat zijn je hobby's?
"Vooral voetbal. Ik speel in het eerste zondagteam van JOS Watergraafsmeer. Wij komen uit in de derde divisie. Ik speel als linksback of centrale verdediger. Wij trainen momenteel in groepjes van vier, maar de competitie ligt stil. Ik denk dat de competitie volgend jaar pas weer begint. Door de maatregelen ben ik weer aan het golfen; toen ik wat jonger was deed ik dit veel. Maar dat kan gelukkig wel nog gewoon doorgaan."

Waar ga je uit?
"Onder normale omstandigheden kom ik graag op het Leidseplein en Rembrandtplein, en tijdens het Diemer Festijn of als er iets wordt georganiseerd in 't Pandje en Cheers. Ik ga ook graag naar festivals."

Heb je een favoriete plek in Diemen?
"Thuis. Ik ben geboren en getogen in Diemen en woon mijn hele leven al in dezelfde woning in het centrum van Diemen."

Wat kan er beter in Diemen?
"Huisvesting voor jongeren. Ik woon nog thuis en dat geldt voor veel jongeren van mijn leeftijd in Diemen. Ik zou graag een betaalbare woning willen hebben. Ik blijf het liefst in Diemen wonen. Maar dat is heel moeilijk."