André Heemstra en Hennie van der Linde.
André Heemstra en Hennie van der Linde.

Pantar ontvangt Groene Lintje

DIEMEN André Heemstra, voorzitter van GroenLinks Diemen, heeft dinsdagmiddag het Groene Lintje 2020 uitgereikt aan Pantar. Teamleider Hennie van de Linde nam de onderscheiding in ontvangst. De onderscheiding wordt elk jaar uitgereikt door de afdeling Diemen van GroenLinks

GroenLinks deed enige tijd geleden een oproep om inwoners van Diemen of organisaties in de gemeente voor te dragen voor het Groene Lintje. Er werden acht kandidaten voorgedragen. GroenLinks Diemen koos er drie, waarna er via de website www.groenlinksdiemen.nl.gestemd kon worden. Naast Pantar werden Evert Kuiken en Joke Bergshoeff genomineerd. Kuiken vanwege zijn nooit aflatende inzet voor het milieu in Diemen en Bergshoeff omdat zij gesprekken voert over eerlijke klimaatoplossingen.

Bijna driehonderd mensen hebben een stem uitgebracht. Pantar heeft overtuigend gewonnen. Pantar zorgt dag in dag uit voor het groenonderhoud in Diemen. De organisatie geeft medewerkers met een achterstand tot de arbeidsmarkt de kans om te leren en verder te komen. Ze schoffelen, harken, verzorgen de nieuwe plantenperken en maaien het gras. Hennie van der Linde ziet hoe ze via dat werk ontdekken dat leren leuk is. André Heemstra, voorzitter GroenLinks Diemen, speldde Hennie van der Linde het Groene Lintje op. Dit gebeurde in Plantage de Sniep, waar Van der Linde en medewerkers aan het werk waren. Voor het team was er een flinke taart om de overwinning te vieren. André Heemstra: "De medewerkers van Pantar verrichten door weer en wind veel werk om het groen in Diemen mooi en verzorgd te houden. Daar mag wel een keer extra waardering voor zijn." Hennie van der Linde is blij met de positieve aandacht die Pantar en de medewerkers op deze manier krijgen.

GroenLinks Diemen vindt aandacht voor het milieu, ook op lokaal niveau, van groot belang. Projecten en initiatieven, groot of klein, die ervoor zorgen dat er meer aandacht is voor het milieu, of ervoor zorgen dat er beter wordt omgegaan met het milieu zijn belangrijk voor de leefomgeving van Diemenaren.