Comité gaat definitief naar Raad van State

DIEMEN Het Comité Hoogbouw Nee heeft voldoende financiële middelen om bij de Raad van State beroep aan te tekenen tegen het bouwplan voor de Arent Krijtsstraat 1. Daar komt een appartementencomplex met 51 huurwoningen in de vrije sector. Ook komen er 23 parkeerplaatsen.

De gemeenteraad ging in september akkoord met het bouwplan. De fracties van GroenLinks, D66 en de PvdA stemden voor. De fracties van de VVD, het CDA, de Onafhankelijke Partij Diemen, de Ouderenpartij Diemen en Ons Diemen stemden tegen het voorstel. Het Comité Hoogbouw Nee verzet zich al lange tijd tegen het bouwplan.

Ronald Vriend is samen met Terry Hoekstra initiatiefnemer en woordvoerder van het Comité Hoogbouw Nee. “Wij hebben binnen drie weken voldoende financiële middelen ontvangen om de juridische kosten te dekken voor de gang naar de Raad van State. Dat is veel sneller dan wij hadden verwacht. Meer dan veertig mensen hebben ons een financiële bijdrage geschonken, onder wie een bewoner van Buitenlust. Wij hebben de gulle gevers uiteraard bedankt. Het is ons duidelijk geworden dat de beslissing om het bouwplan voor een galerijflat aan de Arent Krijtsstraat 1 goed te keuren niet de goedkeuring heeft van heel veel mensen in Diemen. Laat staan dat het de belangen behartigt van de omwonenden", aldus Vriend.

Beroepsschrift

Het bestemmingsplan voor de Arent Krijtsstraat 1, het besluit hogere waarden en de omgevingsvergunning liggen sinds vrijdag 9 oktober gecoördineerd 6 weken ter inzage. In het DiemerNieuws van donderdag 8 oktober (www.diemernieuws.nl) en in de Staatscourant is meer informatie over de terinzagelegging en de mogelijkheid voor het indienen van een beroepschrift te vinden. Indien eigenaren van mening zijn dat hun onroerend goed minder waard is geworden als gevolg van dit plan kunnen zij een verzoek voor tegemoetkoming in de planschade indienen bij de gemeente nadat het bestemmingsplan onherroepelijk in werking is getreden. Voor vragen over het project kunnen mensen contact opnemen met het Klant Contact Centrum van de gemeente Diemen via (020) 31 44 888. Zij kunnen vragen naar de heer K. Boers of K. Troost. Ook kunnen zij een e-mail sturen naar: kevin.boers@diemen.nl of klaas.troost@diemen.nl.