Afbeelding

Rens Wit

Buurtsportcoach bij Welzijn Diemen

werkt 6 jaar in Diemen

Wat doe je als buursportcoach?
"Samen met mijn collega's van Welzijn Diemen organiseer ik sport- en speelactiviteiten voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar. Er zijn in Diemen veel goede sport- en speelplekken voor de jeugd: het Cruyff Court in park De Omloop in Diemen-Noord, het Van Markenplantsoen in het centrum en sinds enige tijd is er ook een mooie sport- en speelplaats aan de Rode Kruislaan. De speelplaats aan Meelbeskamp in Diemen-Zuid, die wij de speelplek De rode touwen noemen, is vernieuwd. De gemeente heeft bij de inrichting van die nieuwe speelplek rekening gehouden met onze wensen. Dat waarderen wij enorm."

Wat zijn je hobby's?
"Kitesurfen, schaatsen, mountainbiken en voetbal. Kitesurfen doe ik meestal in de zee bij Wijk aan Zee, schaatsen op de kunstijsbaan in Haarlem of op de Jaap Edenbaan en ik mountainbike op verschillende plekken. In december doe ik mee aan de 200 kilometer van Drenthe. Ik voetbal in het eerste zaterdagteam van VVV Westzaan. Wij spelen in de vierde klasse. Ik ben middenvelder."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Canada. Dat is een prachtig land met een schitterende natuur. Je kunt er veel wild life zien, zoals beren, orka's en walvissen."

Wat is je beste eigenschap?
"Ik ben een sociaal persoon."

En je slechtste eigenschap?
"Soms lukt het mij niet om alles goed te plannen."

Wat is je favoriete plek in Diemen?
"Ik heb er twee: het Cruyff Court in park De Omval in Diemen-Noord en de speelplaats De rode touwen aan Meelbeskamp."