Kunst in Sport

Vervolg van voorpagina.

Hatenboer: "Wij hebben ervoor gekozen om tijdens de komende editie van Kunst in Sport geen sportprijzen uit te reiken. Er zijn te weinig competitiewedstrijden geweest. De competities werden in maart gestopt en zijn niet meer hervat. En vorige week zijn de competities van het seizoen 2020-2021 voor een periode van minimaal vier weken gestopt."

Hij hoopt wel dat Kunst in Sport in januari alsnog kan doorgaan. "Wij streven ernaar om een intieme editie van Kunst in Sport te organiseren. Wij hopen dat wij een aantrekkelijk programma kunnen samenstellen. Hoeveel mensen Kunst in Sport in januari kunnen bezoeken zal uiteraard afhangen van de coronamaatregelen die dan gelden."


Hek bij school

De gemeente heeft vastgesteld dat het op tijden dat de lessen beginnen en het moment dat de kinderen weer naar huis gaan erg druk is op het voetpad voor de school. Dit heeft mede te maken met de regel die voorschrijft dat ouders 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden. Ouders en kinderen weken regelmatig uit naar de rijbaan. Het hek moet voorkomen dat er ongevallen op die plek gebeuren.


Diemenaar aangehouden wegens brandbom

DIEMEN De politie heeft dinsdag een 22-jarige man uit Diemen aangehouden in het onderzoek naar een brandbom bij een woning aan de Bariumstraat in Apeldoorn.

Dit incident vond plaats op 11 april 2020 rond middernacht. Op die avond werd er een explosie en een woningbrand gemeld. Er bleek een brandbom tegen een woning te zijn gegooid waarbij niemand gewond is geraakt. Buurtbewoners wisten de brand aan de woning te blussen. De politie stelde vervolgens een onderzoek in waardoor nu een eerste aanhouding is verricht. De politie gaat ervan uit dat er meerdere personen bij dit incident betrokken zijn en sluit niet uit dat er de komende tijd nog meer aanhoudingen zullen plaatsvinden in deze zaak.