Het team van 1MD1.
Het team van 1MD1. Foto: HC Diemen

Hockey Club Diemen kan steeds meer nieuwe leden inschrijven

DIEMEN Het gaat goed met Hockey Club Diemen. Het aantal leden groeit en de vereniging verheugt zich op de eigen accommodatie op Sportpark De Diemen.

DIEMEN Gideon Swaab is voorzitter van HC Diemen. De vereniging werd op 20 september 2017 opgericht.

Swaab: "Wij hebben op dit moment 204 actieve leden. Op de wachtlijst staan zo'n twintig kinderen. Wij hebben 16 teams. Dat zijn alle jeugdteams. Het gaat om 14 meisjesteams en twee jongensteams. Dertien teams doen mee aan de competitie. We hebben onlangs sportieve successen kunnen vieren. De teams van 1MD1 en 2MD1 zijn herfstkampioen geworden. Wij hebben ook 18 seniorenleden die elke maandagavond meedoen aan trimhockey. Het trimhockey ligt nu stil in verband met de coronamaatregelen. Het is prettig dat er zich steeds meer ouders van leden aanmelden voor een bestuursfunctie of een rol in een commissie. Er kunnen zich nog nieuwe ouders aanmelden. Ook bij elk team zijn er ouders die als vrijwilliger meehelpen."

Als gevolg van de coronamaatregelen die het kabinet heeft afgekondigd liggen alle amateurcompetities voorlopig stil. Maar omdat de jeugdleden van HC Diemen jonger zijn dan 18 jaar kan er wel worden getraind. De trainingen vinden plaats op de velden van korfbalvereniging DKV Victoria op Sportpark De Diemen. Enkele teams met de jongste spelers trainen op de velden van Tennisvereniging Diemen Zuid (TVDZ), eveneens op Sportpark De Diemen. De wedstrijden worden gespeeld op de accommodatie van de voormalige vereniging Xenios in Amsterdam-Sloten. De wedstrijden gaan dus voorlopig niet door. Swaab: "Wij hebben onlangs het contract met Hockey Centre Almere met twee jaar verlengd. Zij verzorgen professionele trainingen en geven ons ook advies op het gebied van technisch beleid."

HC Diemen kijkt uit naar de eigen accommodatie op Sportpark De Diemen. De gemeenteraad is eerder dit jaar akkoord gegaan met de herinrichting van Sportpark De Diemen. Er komen twee velden voor HC Diemen, een vierde veld voor sv Diemen, een handbalveld voor SV Zeeburg en een beachveld. Honk- en softbalvereniging TIW-Survivors moet als gevolg van het besluit van de gemeenteraad vertrekken uit Diemen. Swaab: "Het is de bedoeling dat er voor hockey een zandveld en een waterveld worden aangelegd. Wij hopen dat wij met ingang van het seizoen 2021-2022 gebruik kunnen maken van die velden. Doordat we een eigen accommodatie krijgen, kunnen wij volop groeien. Nu groeien wij met de 'handrem' erop."

Kinderen vanaf 5 jaar kunnen zich inschrijven als lid van HC Diemen. Dit kan via de website www.hcdiemen.nl.

Het team van 2MD1.