Nederlaag voor teams van De Meeuwen

DIEMEN Het eerste herenteam en het eerste damesteam van De Meeuwen hebben zaterdagavond beide hun tweede competitieduel verloren.

Het eerste herenteam verloor de uitwedstrijd tegen KZC met 17-7. Het eerste damesteam ging in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran onderuit tegen KZC: 4-18.

De twee teams van De Meeuwen zijn de competitie slecht gestart. Beide teams verloren ook hun eerste competitieduel. Dames 1 verloor de competitie-ouverture tegen ZPC Amersfoort met 8-6. De heren verloren in de eerste competitiewedstrijd met 9-11 van De Aalscholver.

Sportieve wedstrijd

De dames speelden een bewogen, maar sportieve wedstrijd. KZC is een ervaren ploeg met jonge snelle meiden die als tactiek hanteerden om De Meeuwen zo veel mogelijk te hinderen in het spel. Constant duw- en trekwerk was het gevolg. Hierdoor werd De Meeuwen uit het veld geslagen in de eerste periode, waardoor de score snel opliep naar 0-5 voor KZC.

De tweede periode kwam de Meeuwen iets terug. De verdediging werd wat opgevoerd en de aanval slimmer ingestoken. Via een prachtige boogbal van Roosmarie Morsink kwam de score op 1-6. KZC bleef kon de score opvoeren doordat De Meeuwen maar liefst twee strafworpen moest incasseren. Bij het wisselen van helft was de score opgelopen tot 2-11.

Sterk KZC

KZC bleef gas geven en De Meeuwen slim uit het veld slaan. De Meeuwen kon niet rekenen op steun van de scheidsrechters. Veel duelletjes moesten worden uitgevochten zonder tussenkomst van de arbiter, waardoor de energie op begon te raken. Alieke Vos en nogmaals Roosmarie Moorsink, 'woman of the match', maakten prachtige doelpunten. maar het mocht niet meer baten. De Meeuwen verloor van een sterk KZC.

Dames 1 en Heren 1 van De Meeuwen zouden komend weekeinde niet in actie komen in verband met de herfstvakantie. De wedstrijd die in de weken daarna op het programma stonden gaan niet door in verband met de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.