Afbeelding

Ton Kroonenberg

Samen met zijn zoon Jeroen eigenaar van Kroonenberg 2wielers, werkt 5,5 jaar in Diemen

Hoe gaat het met de zaak?
"Wij zijn ruim 5,5 jaar geleden met de zaak gestart aan de Ouddiemerlaan 219 en ik ben tevreden. Wij krijgen steeds meer klanten. Niet alleen uit Diemen, maar ook uit Weesp en Amsterdam. Vooral mensen uit Amsterdam-Oost en IJburg. Wij hebben vroeger een zaak in IJburg gehad. Veel klanten komen bij ons via mond-tot-mondrcelame."

Wat zijn je hobby's?
"Golfen, motorrijden, tennis en squash. Die laatste twee sporten beoefen ik al enige tijd niet vanwege mijn hernia."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Portugal en Vietnam. Ik heb vroeger lang op Taiwan gewerkt. Ik kwam toen in diverse landen in Zuidoost-Azië. Maar doordat ik druk aan het werk was, zag ik weinig van die landen. Later zijn we met het gezin naar landen als Maleisië, Thailand en Vietnam geweest. Vietnam beviel mij het beste. Ik kom ook graag in Portugal. Het klimaat is er prettig, de mensen zijn er ontspannen en het is betaalbaar. Je kunt er ook heerlijk motorrijden."

Heb je een favoriete plek in Diemen?
"Ik kom graag bij Grand Café Cheers, dat hier om de hoek zit. Verder vind ik het leuk om culturele evenementen en sportieve evenementen te bezoeken. Wij sponsoren als zaak diverse activiteiten en ik vind het leuk om daar samen met mijn vrouw heen te gaan. Maar door de coronacrisis is dit momenteel niet mogelijk."

Wat kan er beter in Diemen?
"De communicatie met de gemeente. Ik moet wel zeggen dat die communicatie beter is geworden sinds het begin van de coronacrisis. Wij worden aardiger en behulpzamer benaderd. Ik ben benieuwd of dit tijdelijk is of een verandering van de mindset."