Overval op tankstation Provincialeweg

DIEMEN Er is vrijdagavond rond 21.20 uur een overval gepleegd op het BP-tankstation aan de Provincialeweg in Diemen. De politie zoekt getuigen.

Een man in een regenpak kwam het tankstation binnenlopen. Hij sprong over de balie en bedreigde een medewerkster van het tankstation met een mes. Hij wist geld buit te maken en vluchtte rennend de deur uit. De medewerkster is niet gewond geraakt maar wel vreselijk geschrokken. De recherche is op zoek naar getuigen of naar mensen die informatie hebben over deze overval. "Beschikt uw auto over een dashcam en reed u vrijdagavond na 21.00 uur en voor 21.30 uur in de omgeving van het tankstation, check dan uw beelden, misschien staat de overvaller op beeld", aldus de politie. Mensen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.


Inbraak in woning in

DIEMEN Onbekenden hebben zaterdagochtend ingebroken in een woning in het centrum van Diemen. De bewoners, een bejaard echtpaar, waren op het moment van de inbraak niet thuis.

De bewoners gingen zaterdagochtend even boodschappen doen. Toen zij thuiskwamen bleek dat er was ingebroken. “De inbrekers zijn via de achterkant van onze woning binnengekomen. Zij hebben diverse spullen ontvreemd. Wij hebben onmiddellijk de politie gebeld en die is gekomen en heeft onderzoek verricht”, aldus een van de bewoners.


Geen treinen in centrum

DIEMEN Er rijden tot en met zondag 18 oktober geen treinen tussen de stations Weesp en Amsterdam Muiderpoort.

Dit in verband met werkzaamheden. NS zet bussen in die bij het station in het centrum van Diemen stoppen. De NS geeft aan dat reizigers rekening dienen te houden met een extra reistijd van 15 tot 30 minuten. Op zondag 18 oktober rijden er ook geen treinen tussen de stations Diemen-Zuid en Weesp. De NS zet bussen in. Meer informatie: www.ns.nl.