Het clubgebouw van SV Diemen.
Het clubgebouw van SV Diemen.

SV Diemen en SV Zeeburg werken samen

DIEMEN Voetbalclub SV Diemen en handbalvereniging SV Zeeburg werken vanaf vandaag (donderdag 15 oktober) samen. SV Zeeburg gaat gebruikmaken van het clubgebouw van SV Diemen op Sportpark De Diemen. Het clubgebouw is overigens gesloten in verband met de coronamaatregelen.

SV Diemen heeft zo'n 1000 leden, SV Zeeburg een kleine 200. De veldafdeling van SV Zeeburg verhuist naar verwachting in het voorjaar van 2021 naar Sportpark De Diemen. De gemeente gaat Sportpark De Diemen herinrichten en daar onder meer een handbalveld en een beachveld aanleggen. Het eerste deel van de veldcompetitie is onlangs afgesloten. De zaalafdeling blijft in Sporthal Diemen en in de nieuwe sporthal die daarnaast wordt gebouwd, spelen.

Rob van Dijk, voorzitter van SV Zeeburg: "Wij moeten ons clubgebouw aan de Prins Bernhardlaan op 1 november opleveren. Wij hebben daarom besloten vanaf 15 oktober te gaan samenwerken met SV Diemen. Wij gaan - als dat weer mogelijk is - gebruikmaken van het clubgebouw van SV Diemen. De veldcompetitie begint in het voorjaar. Dan gaan wij ook gebruikmaken van de kleedkamers van SV Diemen. Wij kunnen ook een aantal zaken van SV Diemen leren. SV Diemen is een grote vereniging en is bijvoorbeeld verder op het gebied van het werven van sponsors dan SV Zeeburg."
Henk van der Weele, voorzitter van SV Diemen. "Wij kijken ook uit naar de samenwerking met SV Zeeburg. Als er handbalteams op het sportpark komen spelen, zal dit voor een gezelliger sfeer zorgen. Daarnaast hopen wij gebruik te kunnen maken van vrijwilligers van SV Zeeburg. Zij kunnen bijvoorbeeld bardiensten draaien. De meeste teams van SV Diemen spelen op zaterdag. De veldteams van SV Zeeburg spelen op zondag. Dat zorgt dus voor twee dagen reuring op onze accommodatie."