Afbeelding

Monique van Schoot

Hoe bevalt het werk als raadslid?
"Ik ben pas begonnen. Ik ben al lang politiek betrokken. In het verleden was ik fractieopvolger voor GroenLinks in Diemen. Het mooie van het raadswerk vind ik dat je bijdraagt aan oplossingen om goed samen te leven in Diemen. Mogelijkheden creƫren waarbij iedereen zo veel mogelijk kan meedoen en waarbij je rekening houdt met een ander. Er zijn veel positieve ontwikkelingen, ook zijn er natuurlijk lastige keuzes te maken. Ik ga er graag mee aan de slag de komende tijd."

Wat doe je voor werk?
"Ik ben teamleider bij Vluchtelingenwerk Diemen/Ouder-Amstel. Het is mooi werk waar ik enorm betrokken bij ben. Mijn man is hier als vluchteling gekomen en ik weet dus wat het met mensen doet als zij hun land moeten verlaten en hun familie moeten missen."

Wat zijn je hobby's?
"Tuinieren, sporten, wandelen en creatief bezig zijn. Ik schilder bijvoorbeeld graag."

Welke sporten beoefen je?
"Ik doe aan nordic walking, aerobics en yoga. Ik ga elke zaterdagochtend nordic walken met een groep heel leuke mensen. Wij lopen dan tien kilometer."

Wat is je beste eigenschap?
"Ik bekijk de meeste dingen positief."

En je slechtste eigenschap?
"Ik kan moeilijk nee zeggen."

Wat kan er beter in Diemen?
"De huisvesting. Het is moeilijk om in Diemen betaalbare woonruimte te vinden. Er wordt aan gewerkt, maar dit blijft aandacht houden. Ik vind trouwens dat er veel goeds in Diemen gebeurt. De Oost-West As wordt opgeknapt. Ik vind het heel mooi worden."