SV Diemen was veel sterker dan Eemnes.
SV Diemen was veel sterker dan Eemnes. Foto: SV Diemen

SV Diemen 1 wint opnieuw en is koploper

DIEMEN SV Diemen 1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Eemnes met 1-4 gewonnen. Bij rust leidde de ploeg van trainer Raymond Aarts met 0-1.

De technische staf en de spelers verwachtten een lastig karwei in Eemnes. Vanwege een aantal blessures werd Wesley ten Veen overgeheveld naar het eerste team. Er ontwikkelde zich in de eerste helft een tactisch schaakspel. Rick de Jong zette SV Diemen kort voor rust op voorsprong: 0-1.

Eemnes kwam na rust sterk uit de kleedkamer, maar het was Rick de Jong, die een sterke voorbereiding kende, die de marge van SV Diemen verdubbelde: 0-2. Het leek een prachtige middag te worden. Jeroen Letteboer gooide definitief het slot op de deur en tekende voor de 0-3. Rick de Jong scoorde zijn eerste hattrick en zette de 0-4 op het bord. Het werd geen vlekkeloze middag voor SV Diemen, want het slotakkoord was voor de thuisclub: 1-4.

SV Diemen is de competitie uitstekend gestart. De ploeg, die de competitie-ouverture met 2-1 van SC Overamstel won, heeft na twee duels zes punten. SV Diemen en Real Sranang delen de koppositie in de vierde klasse F.

SV Diemen speelt zaterdagmiddag een thuisduel tegen TOG uit Amsterdam-Oost. De wedstrijd op Sportpark De Diemen begint om 15.30 uur. Er is geen publiek welkom bij de wedstrijd.

SV Diemen 2 won de uitwedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer met 3-4. De ploeg was de competitie gestart met een gelijkspel tegen GeuzenMiddenmeer en wilde nu drie punten pakken. SV Diemen nam een voorsprong door een treffer van Joep Waalberg. Daarna kwam thuisclub beter in de wedstrijd en ging SV Diemen slordiger spelen. Dit werd tweemaal afgestraft door JOS Watergraafsmeer, waardoor SV Diemen plots tegen een achterstand aankeek (2-1). Het team bleek echter veerkrachtig te zijn en kwam via Ghino Malmberg en Bradley Tifres op een 2-3 voorsprong. Na een corner van SV Diemen wist JOS Watergraafsmeer plotseling snel uit te breken en de score weer gelijk te trekken (3-3). Met nog twee minuten op klok werd Ghino Malmberg onderuit gehaald aan de zijlijn. Zijn broer Rachid Malmberg nam de vrije trap en legde de bal bij de tweede paal neer. Daar bleek opnieuw Bradley Tifres de scherpste en bepaalde de eindstand op 3-4.

SV Diemen 1 wint uitduel tegen Eemnes afgetekend: 1-4

SV Diemen 2 speelt op zaterdag 3 oktober tegen Taba. Het duel begint om 11.30 uur.