De ploegen voor de aanvang van de wedstrijd.
De ploegen voor de aanvang van de wedstrijd. Foto: SV Zeeburg

SV Zeeburg maakt een valse start

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de eerste competitiewedstrijd in de tweede divisie A verloren. De ploeg ging in Schiedam onderuit tegen Ventura: 31-20.

Trainer-coach Aleydin Aliev was zaterdag niet aanwezig vanwege verkoudheidsklachten. Hij werd vervangen door Doug van Leeuwen. Doug was in het verleden lange tijd trainer-coach van het team. Momenteel is hij trainer-coach van het tweede damesteam van SV Zeeburg.

Het werd de speelsters van SV Zeebug vanaf de eerste minuut duidelijk dat zij te maken hadden met een gladde en beroerde 'stuiterbal'. SV Zeeburg had daarom moeite om het baltempo hoog te krijgen en aanvallend in het spel te komen. Enkele afstandsschoten vlogen er echter mooi in en de verdediging was potdicht, waardoor Ventura de eerste tien minuten slechts vier keer wist te scoren. Daarna begonnen de slordigheden in de aanval de bezoekers op te breken en werd balverlies direct afgestraft door Ventura. In de laatste fase van de eerste helft kwam SV Zeeburg met 4 man (of vrouw) te staan. Ventura was niet meer te houden en slaagde erin om een enorm gat te slaan. De ruststand was 19-8 in het voordeel van de thuisclub. Doug van Leeuwen wees de ploeg er in de pauze op om de basisafspraken na te leven en benadrukte dat de speelsters met overtuiging de tweede helft in moesten gaan. SV Zeeburg speelde in de tweede helft beter. Aanvallen werden zorgvuldiger uitgespeeld en kansen werden benut. Er werd gevochten om de bal en even leek SV Zeeburg dichterbij te komen, maar Ventura bleef ook scoren en het eindsignaal klonk bij 31-20 (12-12 in de tweede helft). Teleurstellend en vooral zeer onnodig. SV Zeeburg speelt op zaterdag 3 oktober de eerste thuiswedstrijd. De ploeg ontvangt VVW. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 20.15 uur. Er is echter geen publiek welkom.