De Meeuwen speelt thuisduels in sportcentrum.
De Meeuwen speelt thuisduels in sportcentrum.

De Meeuwen begint aan waterpolocompetitie

DIEMEN De teams van De Meeuwen beginnen dit weekend aan de competitie. Dames 1 en Heren 1 komen uit in de eerste klasse A.

Na maandenlang thuis zitten tijdens de intelligente lockdown mochten de dames van De Meeuwen in mei weer het water in. De competitie was vanwege corona helaas geheel afgelast en het seizoen kende geen winnaars of verliezers. Omdat Dames 1 op dat moment eerste stond en op het kampioenschap afstevende is het team gepromoveerd naar de eerste klasse.

Het team startte met de training. Eerst in lange banen naast elkaar, ten alle tijden anderhalve meter afstand - ook in het water. Dit gaf veel frustraties, alleen maar kilometers lang banen zwemmen is natuurlijk goed voor de conditie maar is niet de reden waarom de meeste meiden zijn gaan waterpoloën. Uiteindelijk mocht er ook weer een bal gebruikt worden en stelde de overheid samen met het RIVM, de gemeente Diemen en Sportcentrum Wethouder F.B. Duran vast dat tijdens activiteiten er geen afstand meer gehouden hoefde te worden. Dit betekende voor de dames dat zij rond augustus weer volop konden waterpoloën en trainen. Buiten het water zorgen ze voor voldoende afstand, werd alles ontsmet en 'schoon' het water ingesprongen. In het water kan er weer verdedigd worden en op doel geschoten worden.

Dames 1 van De meeuwen start de competitie op zaterdag 3 oktober met een uitwedstrijd tegen ZPC Amersfoort. De wedstrijd begint om 21.00 uur. Heren 1 speelt thuis tegen De Aalscholver. De wedstrijd in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran begint om 20.30 uur.