Laura Miderhoud en Esther Vens.
Laura Miderhoud en Esther Vens.

Duurzame winkel Vondst sluit op 19 december

DIEMEN De duurzame winkel Vondst in de Arent Krijtsstraat 13 gaat op 19 december dicht. Laura Minderhoud en Esther Vens hebben besloten om te stoppen met de winkel. Vondst blijft tot 19 december open: op woensdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.30 uur.

Esther gaat verhuizen naar een woning buiten Diemen. Laura wil de winkel niet alleen voortzetten. Laura: “Vondst is echt iets van Esther en mij samen. Nu zijn er wel initiatieven om Vondst voor Diemen te behouden. We bekijken nu waar en hoe dat kan. Intussen blijven wij nog gewoon verkopen en kunnen klanten het geld dat ze op hun account hebben staan tot 19 december in de winkel ophalen. Zo kunnen we aan het idee wennen en bovendien: de huur moet nog wel betaald worden.”

Laura en Esther willen iedereen heel erg bedanken voor de mooie tijd.

Vondst is geworden wat zij voor ogen hadden. Laura: "Het is een winkel waarin mode, kwaliteit en duurzaamheid bij elkaar komen. Meer dan 700 mensen uit Diemen en omstreken hebben een account. Zelfs redacteuren van modeblad ELLE komen bij ons. Daarnaast lopen scholieren hier stage, verkopen kinderen zelfgeverfde T-shirts en komen ouderen even een praatje maken. We zijn een soort buurthuis nieuwe stijl. Iedereen zegt dat ze de winkel gaan missen en wij gaan de klanten missen!"

"Als Vondst niet terugkomt, is Tof op de Muiderstraatweg er gelukkig nog en hopelijk kunnen de plannen voor De Pastorie als ontmoetingsplek doorgaan. De gemeente vindt de circulaire economie belangrijk en er wonen in Diemen veel mensen die behoefte hebben aan plekken waar aandacht is voor leuke initiatieven, duurzaamheid en contact. In het winkelcentrum zie je dat bijna niet, terwijl er vaak winkels leegstaan. Dat is jammer."