Winst voor dames van Smashing '72

DIEMEN De eerste thuiswedstrijden van volleybalvereniging Smashing '72 zijn afgelopen zaterdag gespeeld. In Sporthal Diemen wonnen de eerste twee damesteams en verloor het eerste herenteam.

Heren 1 van Smashing '72 moest in de promotieklasse genoegen nemen met één set tegen Wham Wham uit Hoorn. In de eerste twee sets kwamen de Diemenaren niet tot scoren (22-25 en 23-25). De derde set begon goed met een 7-3 voorsprong, maar de thuisploeg kon deze marge niet tot het einde van de set volhouden (23-25). In de vierde set kwam Smashing '72 knap terug en won met 25-20. Eindstand 1-3.

Het vernieuwde eerste damesteam van Smashing '72 trad aan tegen Atalante uit Vinkeveen. Coach Louk Hemminga moest het zonder de geblesseerde middenspeelster Kadia Bijlmakers doen. Haar vervangster was jeugdspeelster Yara Kluiters.

De eerste set werd verloren (22-25), maar in de tweede set herpakte de Diemense ploeg zich (25-23). De derde set ging met dezelfde cijfers naar de bezoekers. In de vierde set stelde Smashing '72 met een overtuigende 25-15 de tussenstand veilig op 2-2. De vijfde set werd met 15-12 gewonnen, waardoor de eindstand 3-2 werd.

Dames 2 komt eveneens in de 1e klasse uit. Deze zeer jonge ploeg staat dit seizoen onder leiding van de zeer ervaren trainer/coach Buddy Doornbos. Dames 2 ontving het team van Xenon uit Amsterdam-West. De eerste twee sets werden eenvoudig gewonnen (25-14 en 25-21). In de derde set kwamen de bezoekers nog terug (22-25), maar in de vierde set (25-21) eiste Smashing '72 de overwinning op. Met deze knappe 3-1 overwinning staat dit team na de eerste speelronde bovenaan in de ranglijst.

Dames 1 speelt op zaterdag 26 september een uitduel tegen VV Amsterdam. De wedstrijd in de Blauw Withal begint om 13.00 uur. De heren spelen hun eerstvolgende wedstrijd op zaterdag 3 oktober. De ploeg speelt dan thuis tegen Spaarnestad. Aanvang 13.00 uur.