Afbeelding
Foto: Artfotoservicegroep.nl

Willeke Rol

Eigenaar van Bright Kids,

woont dertig jaar in Diemen

Wat doe je met Bright Kids?
"Ik geef onderwijs aan hoogbegaafde kinderen en hoogbegaafde jongvolwassenen. Daarbij ondersteun ik ook de ouders en de scholen van die kinderen en jongvolwassenen. Ik doe dit werk al 35 jaar, achttien jaar geleden ben ik begonnen met Bright Kids. Ik ben gevestigd in de Burgemeester de Kievietstraat 10A."

Wat zijn je hobby's?
"Golfen en lezen. Ik golf elke week met een vriendin van mij, niet op een vaste baan. Tijdens het golfen kan ik mij goed focussen. Ik lees veel kinderboeken. Ik vind dat ik kinderboeken die ik aan de kinderen aanbeveel zelf moet hebben gelezen. De kwaliteit van kinderboeken is enorm vooruitgegaan. Daarnaast lees ik graag boeken van schrijfster Isabel Allende. Op dit moment lees ik 'The Seven Sisters' van Lucinda Riley."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Maleisiƫ. Mijn zoon woont daar. Ik vind de mentaliteit in dat land prettig. Er wonen mensen met verschillende religies, maar de mensen gaan er goed met elkaar om."

Ga je weleens uit?
"Ik ga graag naar het theater en de film. Dat is op dit moment lastig. Ik ga meestal naar Amsterdam, maar ik ga ook wel eens naar Theater de Omval, bijvoorbeeld als er een leuke try-out is."

Wat kan er beter?
"Er ligt veel rommel naast de afvalcontainers. Dat is niet de schuld van de gemeente, maar van de bewoners. Maar ik vind dat er ook veel goed gaat. Ik vind de wilde bloemen langs de Oost-West As mooi. Het graffitikunstwerk onder het viaduct op de Muiderstraatweg is ook mooi geworden. Wat mij betreft wordt er ook zo'n kunstwerk gemaakt onder het viaduct op de grens van Diemen en Amsterdam."