De selectie van Dames 1 van SV Zeeburg.
De selectie van Dames 1 van SV Zeeburg. Foto: SV Zeeburg

SV Zeeburg mikt op toppositie

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg begint de competitie 2020-2021 zaterdagavond met een uitwedstrijd tegen HV Ventura. De wedstrijd in Schiedam begint om 19.00 uur. SV Zeeburg komt uit in de tweede divisie A van de zaalcompetitie.

SV Zeeburg was in maart koploper in de hoofdklasse E toen de competitie werd stilgelegd vanwege corona. Het Nederlands Handbal Verbond besloot dat SV Zeeburg toch promoveerde naar de tweede divisie.

Aleydin Aliev is voor het tweede seizoen in successie trainer/coach van Dames 1 van SV Zeeburg. Dionne Tool is gestopt als assistent-coach. Nicky van Bel is nu teammanager/assistent-coach van Aleydin Aliev. De selectie van SV Zeeburg is versterkt met een aantal nieuwe speelsters. Keepster Anne de Vries en Sanne Stolp en Robin Haring zijn teruggekeerd. Anne is twee jaar weggeweest. Zij keepte de afgelopen seizoenen bij Foreholte 1. Sanne speelde vorig seizoen bij SEW en kwam daarvoor uit in de jeugd van SV Zeeburg. Robin heeft het afgelopen jaar in de Verenigde Staten gestudeerd en daar ook gehandbald. Daarnaast is de selectie versterkt met Kelly Hillegers (Vido en VOC), Julia Schopka (Erlange, Duitsland) en Natascha van der Schaaff (KDO). Aliev heeft er alle vertrouwen in. "Wij hebben een aparte voorbereiding gehad omdat een van onze speelsters besmet was geraakt met corona. We konden toen tien dagen niet trainen en geen wedstrijden spelen. De selectie is kwalitatief sterker en breder geworden. We hebben er een aantal ervaren speelsters bij gekregen. Daarnaast zijn er ook diverse jeugdspeelsters bij de selectie gekomen. Ik heb er veel vertrouwen in. Wij willen minimaal in de top 3 eindigen, maar ons doel is om kampioen te worden."