Organisator Ruthline Margarita.
Organisator Ruthline Margarita. Foto: Trudy Kroese

'De Kunst van het Woord' op 1 oktober in Grand Café Blauw

DIEMEN 'De Kunst van het Woord' wordt op donderdag 1 oktober gehouden in grand café Blauw in Theater de Omval.

Het evenement wordt georganiseerd door Ruthline Margarita. Het is de tweede editie van 'De Kunst van het Woord'. In september 2019 werd 'De Kunst van het Woord' voor de eerste keer gehouden. Ook toen was Ruthline Margarita de organisator. Er zijn dit jaar optredens van Vivian Tiyé Ovi, Louis Biesbrouck, Santi Schiks, Gerald H.E. Russelman, Dayenne Schurman en Kate Ligthart. Louis Biesbrouck en Gerald H.E. Russelman zijn inwoners van Diemen. Er is plaats voor vijftig bezoekers. Zij kunnen zich aanmelden door een whatsappbericht te sturen (of te bellen) naar 06-12884349 of door een e-mail te sturen naar kunstvanhetwoord@hotmail.com.

Tijdens 'De Kunst van het Woord' zullen zes schrijvers en dichters hun werk presenteren. Dayenne Schurman is als leerkracht gespecialiseerd in het werken met jonge kinderen. Ze schreef daarvoor het prentenboek 'Spiegelbeeld' en de onderwijsmethode 'De rijke leeromgeving'.

Kate Lighthart is na een carrière bij de kinderbescherming aan de slag gegaan als schrijfster. Ze schreef een serie portretten over Amsterdammers van nu in het Amsterdam van nu, waarbij ze heeft samengewerkt met een professionele fotograaf.

Persoonlijke herinneringen stonden aan de basis van het boek 'Luther en de oorlog' van Gerald H.E. Russelman, waarin de Tweede Wereldoorlog en religie een belangrijke rol spelen. De spokenwordpoetry 'Walls Down' van Vivian Tiyé Ovi gaat over de nieuwe vrijheid in een tijd waar controle en angst ons leven lijken te beheersen.

Louis Biesbrouck schrijft verhalen voor de Tennis Vereniging Diemen Zuid (TVDZ) en de website van Geheugen van Oost in Amsterdam, waarbij hij kan putten uit 82 jaar herinneringen. Shanti Schiks schreef het aangrijpende boek 'Elfin', waarin ze vertelt over de gewelddadige dood van haar 11 maanden oude zoontje en het omgaan met zo’n groot verlies.

Het is de tweede editie van het literaire evenement

Tijdens 'De Kunst van het Woord' worden uiteraard de coronamaatregelen nageleefd. Dit betekent dat erop wordt toegezien dat bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar houde en, de looproutes in Blauw worden gevolgd. Bezoekers hoeven niet voor elk drankje naar de bar te lopen.