Informatieve raadsvergaderingen digitaal

DIEMEN De informatieve raadsvergaderingen worden tot en met oktober weer digitaal gehouden. De besluitvormende raadsvergaderingen vinden wel in het gemeentehuis plaats.

Dit heeft het presidium van de gemeenteraad besloten vanwege de corona-ontwikkelingen. Overweging hierbij was dat er op deze wijze geen beperking hoeft te worden gehanteerd voor het aantal insprekers tijdens een informatieve raadsvergadering. De besluitvormende raadsvergaderingen vinden dus wel fysiek in het gemeentehuis plaats. Daarvoor geldt dat het met stemrondes en (informeel) overleg over moties en amendementen efficiƫnter is om dat op deze manier te doen. Dit laatste is met name voor de begrotingsbehandeling van toepassing. Mocht de situatie in de week van de besluitvormende raadsvergadering echter zodanig zijn dat een substantieel aantal raadsleden niet in staat is om aan de fysieke vergadering deel te nemen, dan kan alsnog besloten worden om deze digitaal te houden. Daarover beslist dan het presidium. Voor november wordt de situatie opnieuw bekeken.

Informatieve raadsvergaderingen kunnen via een livestream (www.diemen.nl) gevolgd worden. Insprekers kunnen hun bijdrage via het computerapplicatie MS Teams leveren. Daarvoor is aanmelding vooraf bij de griffie nodig via griffie@diemen.nl.

3