Kevin, Tatum en Maikel tijdens een wandeling.
Kevin, Tatum en Maikel tijdens een wandeling.

Voor War Child wandelen naar top van Kilimanjaro

DIEMEN - Kevin van Hees (22) en Maikel Duitscher (23) uit Diemen en Tatum van Vliet (20) uit Weesp gaan in januari 2021 naar de top van de Kilimanjaro in Tanzania wandelen. Dit gaan zij doen om geld in te zamelen voor War Child. Hierdoor kan War Child kinderen in oorlogsgebieden helpen met hun toekomst en ontwikkeling.

DIEMEN Kevin en Maikel kennen elkaar van het Vechtstede College in Weesp. Tatum is weer de vriendin van Maikel en zat op het Casparus College in Weesp.

Tatum: "Wij hebben als doel om met zijn drieën 10.000 euro in te zamelen voor War Child. War Child gebruikt dit geld om kinderen in oorlogsgebieden te helpen met hun ontwikkeling en toekomst. Er leven heel veel kinderen in dat soort gebieden en die hebben hulp echt nodig, want zij kunnen dat niet alleen.”

Uitdaging

Het gaat nog een hele uitdaging worden, want de Kilimanjaro is 5.895 meter hoog. Maikel en Tatum hebben eerder al een berg opgewandeld, maar die was wel een stuk lager, vertelt Maikel. Voor Kevin wordt het de eerste keer dat hij een berg opwandelt. Ze gaan met ze drieën de komende tijd veel oefenen en trainen, zodat zij niet ongetraind de berg op gaan.

Recent hebben zij in de Ardennen in België gewandeld. Eind oktober gaan ze weer naar de Ardennen om te oefenen. Kevin: "Wij stappen op 9 januari 2021 in het vliegtuig naar Tanzania en starten op 10 januari aan de wandeling. Wij maken deel uit van een groep van 33 mensen die allemaal voor War Child lopen en geld hebben ingezameld. De klim zal zes dagen duren. Dan bereiken wij de top. Omdat de berg behoorlijk hoog is, zullen we aan de hoogtes moeten wennen. Elke dag klimmen we een stuk hoger naar een bepaald punt en dalen dan een klein beetje om te slapen. Zo wen je sneller aan de hoogtes en heb je minder snel last van hoogteziekte. Onderweg slapen wij in tentjes op de berg. Het kan heel koud zijn, maar daar hebben wij de juiste uitrusting voor gekocht. Nadat wij de top hebben bereikt gaan wij weer naar beneden. Het dalen duurt twee dagen."

Donatie

Kevin en Maikel en Tatum zijn hard aan het trainen

Kevin, Maikel en Tatum hebben een website gemaakt. Mensen die hen willen steunen kunnen via die website een donatie doen. Het is ook mogelijk om Kevin, Maikel en Tatum via de website te volgen tijdens hun wandeling. Zij worden ook gesteund door vier filialen van Albert Heijn. Het gaat om de filialen in winkelcentrum Diemerplein in Diemen, de Wibautstraat in Amsterdam en in Weesp en Muiden. Maikel: "Klanten die hun flessen bij die vier winkels inleveren kunnen hun statiegeld aan ons doneren via de emballagezuilen in de winkels. Wij geven dat geld vervolgens aan War Child.”

Online doneren kan via de actiepagina: https://kilichallenge.voorwarchild.nl/team/tamakes.

Ze bereiden zich voor op de beklimming van de Kilimanjaro.