Holland Park Zuid lijkt heilig

DIEMEN “Moet de gemeente Diemen niet iets minder ijzerenheinig zijn?” Met die opmerking maakte maandag een van de rechters van de Raad van State duidelijk dat de gemeente Diemen wel erg zijn eigen plan trekt bij de woningbouwontwikkeling van Holland Park Zuid.

Zonder de belangen van andere partijen in dit gebied écht serieus te nemen. De GGZ-kliniek van Arq aan de Nienoord en de kerk van Christengemeente Filadelfia aan de Bergwijkdreef zijn min of meer zonder pardon wegbestemd.

Op dezelfde voet verder

Beide instellingen mogen wel op dezelfde voet verder. Maar dan wel op een andere plek, om plaats te maken voor woningbouw. Lukt het niet om in de komende jaren een alternatieve plek te vinden, dan zullen ze worden onteigend, meldde de advocate van de gemeente. Want het belang van woningbouw staat voorop.

Heilig

Tijdens de zitting bij de Raad werd ook duidelijk dat de gekozen stedenbouwkundige opzet van de nieuwe woonwijk Holland Park Zuid heilig is voor de gemeente. Aanpassingen zouden het ontwerp aantasten en dat vindt de gemeente ongewenst. Dat leidde tot zichtbare en hoorbare irritatie bij de staatsraden.

Lees verder op pagina 5