Hans Heimans bekijkt een zonnebloem.
Hans Heimans bekijkt een zonnebloem. Gerrit Alink

Prijzen zonnebloemwedstrijd Anne Frankwijk uitgereikt

Wethouder Matthijs-Sikkes van den Berg en kinderburgemeester Emilie van Mens hebben zaterdagmiddag de prijzen uitgereikt van de zonnebloemwedstrijd in de Anne Frankwijk.

DIEMEN De zonnebloemwedstrijd was een initiatief van de groencommissie van de Anne Frankwijk. Het was het tweede jaar in successie dat er in de wijk in Diemen-Zuid een zonnebloemwedstrijd werd gehouden. Vorig jaar beoordeelden burgemeester Erik Boog en kinderburgemeester Emilie van Mens de zonnebloemen en reikten daarna de prijzen uit.

Hans Heimans voorzitter van de groencommissie van de Anne Frankwijk: "Wij wilden in april een lentedag in onze wijk houden en daar aan alle bewoners zonnebloemzaadjes uitreiken. Die dag ging niet door. We hebben daarom bij alle 150 adressen in de Anne Frankwijk zonnebloemzaden in de brievenbus gedaan."

De actie heeft vervolg gekregen. Hans Heimans: "Er hadden zich 21 deelnemers voor de zonnebloemwedstrijd. aangemeld. Op de ochtend van de wedstrijd trokken drie deelnemers zich terug, omdat hun zonnebloem de storm en regen niet had overleefd." Wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg en kinderburgemeester Emilie van Mens hebben als jury alle zonnebloemen beoordeeld en daarna de prijzen uitgereikt. De derde prijs ging naar Joke Duif, die op een 'stoeptegelruimte' een 3.30 meter hoge zonnebloem heeft 'grootgebracht'. De tweede prijs was voor de families Celep en Bhagwandin, die als buren in goede samenwerking een bosje zonnebloemen hebben geplant op een voor iedereen goed zichtbare plek. Wouter Kanneworff won met zijn gezin de eerste prijs met een in het oog springende zonnebloem als een 'poortwachter' aan het begin van de wijk. Alle prijswinnaars hebben een bon ontvangen die beschikbaar is gesteld door House of Bird in het Diemerbos.






Wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg meet de lengte van een zonnebloem.