Een training in het Diemerbos.
Een training in het Diemerbos. Foto: Diemer IJsclub

Jeugdleden Diemer IJsclub trainen in Diemerbos

DIEMEN Ongeveer 25 jeugdleden van de Diemer IJsclub trainen elke maandagavond in het Diemerbos. Zij bereiden zich voor op het schaatsseizoen dat in oktober begint.

Een goede conditie is de basis voor een succesvol schaatsseizoen. En die conditie wordt opgebouwd in de periode voordat het seizoen begint. De jonge leden van de Diemer IJsclub trainen momenteel onder leiding van Jozien Vedder. Tijdens de wekelijkse training op de maandagavond worden loopoefeningen gedaan, schaatssprongen gemaakt en aan de techniek gewerkt.

De trainingen in het Diemerbos zijn in april begonnen en duren tot eind september. De Diemer IJsclub heeft voordat de trainingen in het Diemerbos begonnen contact opgenomen met de gemeente om afspraken te maken over de voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen in verband met de coronamaatregelen. De leden van de Diemer IJsclub verheugen zich op begin oktober. Dat is het moment dat de Jaap Edenbaan weer opengaat. Er wordt vanaf begin oktober getraind door groepen van verschillende niveaus. Die trainingen worden op de woensdagavond en vrijdagavond gehouden. De trainingen op het ijs zijn gericht op het verbeteren van de techniek en het rijden van wedstrijden. Maar uiteraard staat het plezier voorop. De jeugdleden van de Diemer IJsclub doen tijdens het schaatsseizoen mee aan wedstrijden van afstanden van 100 meter tot en met drie kilometer.

En uiteraard hopen alle leden van de oudste vereniging van Diemen dat er in de komende winter weer eens op natuurijs kan worden geschaatst. De Diemer IJsclub beschikt over een natuurijsbaan op de Sniep. Die wordt elk jaar in de herfst onder water gezet.