Berry Manschot, Frans Groenestein en Danny Bleiveld zetten een tafel neer.
Berry Manschot, Frans Groenestein en Danny Bleiveld zetten een tafel neer.

Jeugd heeft plezier tijdens tafeltennisinstuif van TTVD

DIEMEN Tafeltennisvereniging Diemen (TTVD) heeft donderdagavond de eerste van twee instuiven voor jeugd van tien tot achttien jaar gehouden. De instuif vond plaats in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran.

Er waren meer dan tien jonge tafeltennissers aanwezig, onder wie twee jongens die geen lid zijn van de vereniging. Zij kregen een techniektraining van jeugdtrainer Berry Manschot en Danny Bleiveld, speler van het tweede seniorenteam van TTVD.

Peter Fritz, penningmeester en lid van het jeugdbestuur van TTVD, vertelt dat de vereniging tachtig leden heeft, van wie dertig jeugdleden. "Twintig van onze jeugdleden zijn lid van Team IJburg. Zij trainen elke vrijdag twee uur in de gymzaal van de school Laterna Magica in IJburg. Wij hopen dat een aantal leden van Team IJburg bij ons competitie gaat spelen."

Registreren

Iedereen moest zich vanwege het coronavirus registreren, dus naam en telefoonnummer opgeven. Tafeltennis is een sport die uitstekend kan worden beoefend in een tijd dat iedereen 1,5 meter afstand van elkaar moet houden. Berry Manschot: "Ik zoek het even op. Een tafeltennistafel is 2,74 meter lang en 1,52 meter breed. Dubbelspel is momenteel niet toegestaan."

Er is vanavond weer een tafeltennisinstuif van TTVD in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran. Die duurt van 18.30 tot 19.30 uur. Er zijn batjes en balletjes aanwezig. Het is verplicht om in de sportzaal zaalsportschoenen of gymschoenen te dragen. Aanmelden is niet nodig.

Alle informatie is te vinden op de website van Tafeltennisvereniging Diemen: www.ttvdiemen.nl.