Afbeelding

Gerald Monterie

Mede-eigenaar van de Diemer Apotheek, werkt bijna 40 jaar in Diemen

Hoe gaat het met de Diemer Apotheek?
"Goed. Wij hebben vanaf het begin maatregelen genomen tegen de verspreiding van het coronavirus. Er mogen hier maximaal zes personen tegelijk naar binnen. Wij hebben hier zes stoelen en die staan op 1,5 meter van elkaar. Er is in deze apotheek niemand besmet geraakt met het coronavirus."

Je hebt in Diemen gewoond?
"We hebben van 1981 tot 1988 in Diemen gewoond. Daarna zijn we naar Aerdenhout verhuisd. Ik ben geboren op de Middenweg. Mijn vader was ook apotheker en had een keer per vijf weken zeven dagen dienst bij de apotheek in Diemen. Dat ging om 24-uursdiensten. Wij woonden in die weken boven de voormalige apotheek op de Hartveldseweg."

Wat zijn je hobby's?
"Muziek. Voor andere hobby's heb ik geen tijd. Ik speel piano en viool. Piano speel ik solo en ik speel viool in een kwartet."

Heb je een favoriet vakantieland?
"De Scandinavische landen. Hoewel mijn vader uit Indonesiƫ kwam, kon hij niet tegen de warmte. Wij gingen daarom vroeger vaak naar Scandinaviƫ."

Wat is je beste eigenschap?
"Op het werk hoor ik dat ik altijd vertrouwen heb dat een probleem oplosbaar is."

En je slechtste eigenschap?
"Ik bemoei mij met te veel dingen."

Wat kan er beter in Diemen?
"Ik vind hier veel goed gaan. Ik houd van de kleinschaligheid. Om een voorbeeld te geven: enige tijd geleden kon een fietskoerier die een pakket bij ons moest ophalen niet op tijd bij de apotheek zijn. Wij hebben het pakket toen afgegeven bij Cheers. Die fietskoerier heeft dat pakket toen opgehaald bij Cheers."