Na afloop werd er een groepsfoto gemaakt.
Na afloop werd er een groepsfoto gemaakt. Foto: Welzijn Diemen

Elf meiden tonen hun talent tijdens Beukenhorst-catwalk

DIEMEN Elf jonge meiden hebben zaterdagmiddag meegedaan aan de Beukenhorst-kindercatwalk. Het evenement vond plaats op het plein voor Huis van de Buurt 't Kruidvat in Diemen-Zuid.

Op zaterdagmiddag 15 augustus klonk er gejuich op het plein in Diemen-Zuid. Elf jonge meiden maakten zich op voor een modeshow waarvoor ze veel hadden gerepeteerd. Vanuit Huis van de Buurt 't Kruidvat was een denkbeeldige catwalk gemaakt, waar ook een kleine stand was opgesteld. De deelnemers voelden een gezonde spanning. Een van de jonge deelnemers zei: "Ik vind het zo spannend, ik durf echt niet." Gelukkig werden ze opgevangen door Zuleika Coffie.

Zuleika, woonachtig in de flat Beukenhorst, heeft ruime ervaring in de modellenwereld. Als tiener startte zij haar modellencarrière op Aruba, later voegde ze daar acteerwerk aan toe. Zo speelde Zuleika bijvoorbeeld in ‘Walk in my shoes’. In Nederland heeft zij onder andere campagnes gedaan voor Wehkamp en het Kankerfonds. Momenteel werkt Zuleika in de jeugdtandzorg, maar doet als hobby nog wel modellenopdrachten, samen met haar dochter. Al deze ervaring in de schijnwerpers geeft ze graag door aan jonge Diemenaren. De meiden stonden opgesteld in zelfuitgekozen outfits. Alleen de vijf thema’s stonden vast: strand, casual, sportief, elegant en carnaval: this is the moment! Alleen of in tweetallen, liepen ze als echte catwalkmodellen de deur uit van het buurthuis. Hartelijk verwelkomd door Masters of Ceremony (MC's) Ozziii x, Papianix y en Visual Artking. Deze drie vrienden van Zuleika deden hun uiterste best om al het talent in de youngsters naar boven te halen door ze te verwelkomen met hun aanmoedigende woorden. Namens Welzijn Diemen stond Community Builder Sylvia de meiden aan te moedigen. Ze zei: "Het was alleen al een feestje om de voorbereidingen te zien. Zuleika geeft de kinderen op een toegankelijke manier les en zet de kinderen echt in hun kracht. Je ziet dat Zuleika ruime ervaring heeft in het vak en ze weet dit op een fantastische manier over te brengen op de kinderen."

De jonge deelneemster die kort daarvoor nog aangaf dat ze het zo spannend vond, had inmiddels de smaak te pakken. Vol zelfvertrouwen liep ze parallel aan haar collega-model weer terug richting het buurthuis. Genoeg aanleiding voor enkele ouderen en kinderen die voorbijliepen om plaats te nemen op een bankje en te genieten van de show.

Sylvia: "We hopen volgend jaar weer een modeshow te organiseren, alleen dan bij zorgcentrum Berkenstede, zodat nog meer ouderen kunnen genieten van de show. In verband met de coronamaatregelen was dat nu niet mogelijk."

De modeshow was ten einde gekomen. Na een groepsfoto, waarbij iedereen zijn beste pose inzette, ontvingen alle jonge deelnemers een medaille van de MC’s. De afsluiting van een mooie middag en misschien wel de start van een echte modellencarrière.