Pastorie

Vervolg van voorpagina.

Daarnaast heeft de pastorie tijdelijk de functie van film- en fotostudio gekregen. Faas en Bronkers verhuren het gebouw aan fotografen, filmers en toneelgroepen. Zij hebben de afgelopen jaren ook een aantal kleinschalige evenementen in de pastorie georganiseerd. "Wij hebben hun geïnformeerd dat wij de makelaar opdracht hebben gegeven om een koper voor de pastorie te vinden. Zij kunnen voorlopig nog in de pastorie blijven werken", aldus VanWel-Karbet.


Veel belangstelling voor zwemlessen in zomer

DIEMEN De zwemlessen die tijdens de schoolvakantie in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran zijn gegeven zijn een groot succes geworden. Tientallen kinderen hebben in de zomervakantie hun zwemdiploma gehaald.

Nadat het zwembad medio maart dicht moest vanwege de coronamaatregelen waren er twee maanden lang geen zwemlessen. De leiding van het sportcentrum besloot om in tegenstelling tot andere jaren het zwembad na afloop van de Kinderzomerspelen niet drie weken te sluiten. Het gevolg hiervan was dat er zes weken lang zomerzwemlessen werden gegeven. De lestijd die vanwege de coronamaatregelen was gemist, kon hierdoor worden ingehaald. De vakantieperiode was voor veel kinderen een goede gelegenheid om zwemlessen te volgen. Veel mensen zijn dit jaar niet op vakantie gegaan. Er bleek veel animo voor de zwemlessen. Een aantal kinderen heeft vijf dagen per week les gekregen. Veel zwemlessen in een korte periode hebben een positief effect op de zwemvaardigheid. De afgelopen weken hebben veel kinderen hun diploma gehaald. Anderen hopen dit op korte termijn te doen. De leiding van het sportcentrum is tevreden over het aantal mensen dat de zwemlessen heeft gevolgd. Er wordt gekeken of er in de toekomst ook in de zomervakantie zwemlessen kunnen worden gegeven. De twee squashbanen in het sportcentrum zijn sinds ruim drie weken weer geopend. Het is ook weer mogelijk om de sportzaal in het sportcentrum te huren, bijvoorbeeld om te zaalvoetballen. De leiding van het sportcentrum heeft besloten om voorlopig geen discozwemmen te organiseren.