Afbeelding
Foto:

Pastorie staat te koop

DIEMEN De pastorie van de parochie Sint Petrus' Banden aan de Hartveldseweg staat sinds enkele dagen te koop. Dit vertelt Hanneke van Wel-Karbet, voorzitter van het parochiebestuur Sint Petrus' Banden. De vraagprijs is 595.000 euro k.k.

Van Wel-Karbet: "Het regiobestuur van Clara Franciscus, waar onze parochie onder valt, heeft onlangs aan Kuijs Reinders Kakes Makelaars in Amsterdam de opdracht gegeven om een koper voor de parochie te zoeken. Over hoelang het gaat duren voordat er een geschikte koper is gevonden, lopen de meningen uiteen. Er zijn mensen die verwachten dat het een half jaar gaat duren, terwijl anderen denken dat het langer zal gaan duren vanwege de coronacrisis."

Zij vertelt dat de afgelopen jaren zo'n twintig personen of instellingen interesse hebben getoond om de pastorie te kopen. "KRK Makelaars heeft contact opgenomen met alle personen en instellingen die interesse hebben getoond voor de pastorie. De makelaar heeft hun aangegeven hoe de procedure voor de verkoop gaat verlopen." Allard Faas en zijn partner Cora Bronkers uit Diemen huren de pastorie sinds 2017 van de parochie. Faas is regisseur en Bronkers beeldredacteur. Zij gebruiken de pastorie als kantoor- en werkruimte.

5