Yes-R begeleidt workshop vloggen.
Yes-R begeleidt workshop vloggen. Foto: Welzijn Diemen

Activiteiten talentenfabriek Welzijn Diemen trekken veel kinderen

De activiteiten van de talentenfabriek van Welzijn Diemen zijn vorige week donderdag afgesloten. De activiteiten waren in trek.



DIEMEN De talentenfabriek van Welzijn Diemen organiseerde tijdens de eerste drie weken van juli alleen activiteiten voor kinderen van nul tot zes jaar. De oudere kinderen konden in die periode immers terecht bij de Kinderzomerspelen in en rond Sportcentrum Wethouder F.B. Duran. Er waren dit jaar geen minizomerspelen voor de jongste kinderen.

Nadat de Kinderzomerspelen waren afgesloten waren er drie weken lang activiteiten voor kinderen van nul tot en met zes jaar en voor kinderen van zeven tot en met twaalf jaar. De laatste activiteiten vonden vorige week donderdag plaats. De activiteiten werden zes weken lang gehouden in Huis van de Buurt 't Kruidvat in Diemen-Zuid (op de dinsdag) en in De Verbinding op het Van Markenplantsoen (op de donderdag).

Een dagdeel

Dionne Tool, directeur/bestuurder van Welzijn Diemen: "Wij hebben er dit jaar voor gekozen om de minizomerspelen te vervangen door activiteiten op de dinsdag en donderdag. Er was in de periode voordat wij een besluit moesten nemen over het organiseren van activiteiten nog veel onduidelijk, bijvoorbeeld over het aanvragen van vergunningen. Tijdens de minizomerspelen in de afgelopen jaren waren de kinderen de hele dag aanwezig. Wij hadden als begeleiders dan een zorgplicht. De kinderen bleven ook lunchen. Tijdens de activiteiten die wij deze zomer hebben georganiseerd waren de kinderen steeds een dagdeel aanwezig, 's morgens of 's middags. Het was voor ons daardoor makkelijker om de coronaregels na te leven. De volwassen begeleiders hebben bijvoorbeeld 1,5 meter afstand van elkaar gehouden."

Vakantiegevoel

Marijn Kuperus van Welzijn Diemen was een van de begeleidsters van de activiteiten: "Veel mensen zijn dit jaar niet op vakantie gegaan. Deze activiteiten hebben ervoor gezorgd dat kinderen toch een vakantiegevoel hebben ervaren."

'Kinderen hebben toch een vakantiegevoel ervaren'

Voor de peuters was er elke dinsdagochtend en donderdagochtend peuterdans. Ook was er een waterpretdag. Die activiteiten vonden plaats op de speelplaatsen van Huis van de Buurt 't Kruidvat en De Verbinding.

Yes-R

Voor de kinderen van zeven tot en met twaalf jaar waren er verschillende activiteiten, zoals kookworkshops, een graffitiworkshop en een workshop vloggen. Die laatste workshop was een van de hoogtepunten en werd begeleid door de Diemense rapper Yes-R.

Het resultaat van de graffitiworkshop.