Afbeelding

Alwin Aarts

Speler van Zaterdag 1 van SV Diemen, woont twee jaar in Diemen

Heb je zin in het seizoen?
"Enorm veel. We zijn anderhalve week geleden begonnen met de training. Afgelopen weekeinde hebben we een trainingsweekeinde gehad. Dat was in Vorstenbosch Noord-Brabant en zeer geslaagd. We hebben in totaal 16 nieuwe jongens in de selectie en hebben elkaar goed leren kennen."

Wat doe je voor werk?
"Ik ben leraar in het basisonderwijs. Ik geef les aan de leerlingen van groep 5 op de basisschool Het Gein in Amsterdam-Zuidoost. Ik vind het werk fantastisch. Het is afwisselend en ik vind het mooi om met de leerlingen ergens naartoe te werken. Daarvoor werkte ik als buurtsportcoach voor Stichting Welzijn Diemen."

Wat zijn jouw hobby's?
"Voetbal en leuke dingen doen met mijn vriendin en vrienden. We gaan regelmatig uit eten, meestal in de omgeving van het Beukeplein of bij zaken als de Biertuin in de Linnaeusstraat."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Zuid-Afrika. Ik ben daar twee keer geweest. Het is een mooi land met een schitterende natuur. De mensen zijn er vriendelijk. Zuid-Afrika heeft een indrukwekkende geschiedenis. Die is nog steeds actueel."

Wat is je favoriete plek in Diemen?
"De accommodatie van SV Diemen en Cheers. Ik ben vaak bij SV Diemen en kom regelmatig in Cheers. Ik vind het grote terras van Cheers een vooruitgang."

Wat kan er beter in Diemen?
"De sportaccommodaties. Er liggen nu plannen voor de herinrichting van Sportpark De Diemen. Dit is een oplossing voor de korte termijn. Ik zou het goed vinden om van alle verenigingen in Diemen een grote omnivereniging te maken op een andere locatie."