De praktijk ziet er mooi uit.
De praktijk ziet er mooi uit. Foto: Tandartsen Groepspraktijk De Kruidenhof.

De Tandartsen Groepspraktijk De Kruidenhof is sinds 6 juli open

Tandartsen Groepspraktijk De Kruidenhof is op 6 juli geopend. Mede-eigenaar Ghazaleh Momayez vertelt over het bedrijf.


DIEMEN Tandartsen Groepspraktijk De Kruidenhof is gevestigd aan Kruidenhof 3 in Diemen-Zuid. Ghazaleh Momayez is samen met haar man Arman Salim, die ook tandarts is, eigenaar van de praktijk. Ghazaleh en haar man werken er beiden als tandarts. Elmira Momayez, de zus van Ghazaleh, werkt er als mondhygiëniste en is ook opgeleid als diëtiste. Tandartsenpraktijk De Kruidenhof omschrijft zichzelf als een moderne praktijk met ervaren mondzorgprofessionals.

De familie Momayez komt uit Iran. Het gezin vestigde zich in 2002 in België. Ghazaleh leerde er de taal, maakte er de lagere school af en voltooide daarna het vwo.

Zij wilde als kind al tandarts worden en startte aan de universiteit in het Belgische Leuven met de studie tandheelkunde. Daarna stapte ze over naar de Universiteit van Amsterdam, waar zij de studie tandheelkunde succesvol heeft afgerond. Ghazaleh: "Na mijn studie ben ik als tandarts gaan werken bij Dental Clinics in Almere. Dat is een praktijk waar volgens strikte regels wordt gewerkt en alle nieuwe ontwikkelingen van het vak nauw in de gaten worden gehouden. Ik ben dankbaar dat ik daar heb mogen werken. Ik heb daar veel geleerd. Iemand die de studie tandheelkunde heeft afgerond beschikt over veel kennis en vaardigheden, maar is natuurlijk nog geen ervaren tandarts. Het is voor een jonge tandarts belangrijk om ervaring op te doen. Die ervaring heb ik bij Dental Clinics opgedaan. Ik vind tandarts een mooi vak. Je moet niet alleen over veel theoretische kennis beschikken, maar ook over vaardigheden. Je moet goed met je handen kunnen werken."

Zij straalt passie uit voor haar vak. "Je verleent als tandarts zorg aan patiënten. Wij voeren niet alleen controles en behandelingen uit, maar doen ook aan preventie. Het is heel belangrijk om je gebit goed te onderhouden. Een slecht gebit kan tot allerlei gezondheidsklachten leiden."

Ghazaleh kwam min of meer toevallig in Diemen terecht. "Ik kreeg van een goede vriend van mij die ook tandarts is de tip dat dit gebouw te koop stond. Hier was tot voor enige tijd geleden een andere tandartsenpraktijk gevestigd. Het was mij meteen duidelijk dat Diemen een goede gemeente is om een praktijk te beginnen. Diemen is een gemeente die groeit."

Het pand aan Kruidenhof 3 dateert van 1982. Het gebouw is in de maanden voor de opening ingrijpend verbouwd. Het resultaat mag er zijn: de praktijk ziet er modern en mooi uit. Bij de inrichting is gebruikgemaakt van kleurige accenten die voor een warme uitstraling zorgen.

Ghazaleh is blij dat zij nu, samen met haar man, een eigen praktijk heeft. "Het vak van tandarts is intensief en ik vind het prettig dat ik mijn energie nu in mijn eigen praktijk kan stoppen. Wij hebben geen patiëntenbestand overgenomen, maar er melden zich dagelijks nieuwe patiënten aan. Zolang we topmondzorg kunnen leveren kan iedereen zich gewoon bij ons inschrijven, er zijn geen restricties. Wij hebben ruimte voor nieuwe patiënten. Zij kunnen zich via onze website aanmelden, bellen of gewoon binnenlopen."

Ghazaleh is ambitieus. "In het gebouw is er nog genoeg praktijkruimte voor andere medici of paramedici." Haar doel is dat Tandartsen Groepspraktijk aan Kruidenhof 3 op termijn uitgroeit tot een volwaardig gezondheidscentrum waar meerdere zorgprofessionals onder een dak zorg kunnen bieden aan alle Diemenaren en mensen uit de omgeving. "Ik heb contact opgenomen met de gemeente en informatie ingewonnen over aan welke soorten zorgverleners hier behoefte is. Het is mij duidelijk geworden dat er momenteel vraag is naar acupunctuur en logopedie. Maar een huisarts, fysiotherapeut of bijvoorbeeld een psycholoog kan ook prima bij ons terecht.’’

Ghazaleh Momayez en haar man hebben hun eigen interessegebieden binnen hun vakgebied. Zo heeft Ghazaleh affiniteit met kinderen en esthetische tandheelkunde en is Arman meer ervaren met angstige patiënten (behandeling onder narcose), chirurgie en wortelkanaalbehandelingen. "Behandelingen onder narcose worden onder begeleiding van een anesthesieteam aangeboden aan patiënten die zeer angstig zijn voor tandheelkundige behandelingen." De praktijk biedt de mogelijkheid om ook in de avonduren en tijdens weekenden te worden behandeld. Ook voor orthodontie (beugels) en implantologie kunnen mensen terecht bij Tandartsen Groepspraktijk De Kruidenhof.