Kunstenaar start maandag met maken graffiti-kunstwerk onder viaduct

DIEMEN De Diemense kunstenaar Tim Rodermans van Surfing4art start op maandag 10 augustus met het maken van een groot graffitikunstwerk onder het spoorviaduct op de Muiderstraatweg. De gemeente heeft hem hiervoor de opdracht gegeven. Het werk duurt naar verwachting tot 24 augustus.

Om te zorgen dat het viaduct past bij de uitstraling en kwaliteit van de opgeknapte Muiderstraatweg en ook van de wijk Plantage de Sniep heeft de gemeente besloten om in samenspraak met eigenaar ProRail de muren van het viaduct te verfraaien.

Die actie is ook in lijn met een motie van de gemeenteraad waarin werd opgeroepen om plekken in de gemeente, vooral plekken met ontsierende graffiti, te verfraaien met kunstuitingen. Het idee is dat de aanwezigheid van professionele graffiti niet alleen bijdraagt aan een betere uitstraling van de omgeving en het gevoel van veiligheid, maar ook potentiƫle bekladders ontmoedigt.

Inspiratie

Inwoners van Diemen konden tot 1 juli meebeslissen over welke beelden Tim Rodermans als inspiratie voor zijn kunstwerk gaat gebruiken. Zij konden daarvoor stemmen op een aantal geselecteerde beelden via oostwestas.mett.nl. De uitverkoren beelden zullen niet een-op-een worden overgenomen, maar dienen ter inspiratie voor het uiteindelijke kunstwerk.

De keuze die inwoners van Diemen hadden betrof bijzondere plekken in Diemen als het Diemerbos, de Joodse begraafplaats bij het NS-station in het centrum, De Omval of de studentenflats aan de Rode Kruislaan. Ook het Diemer Festijn, de Diemer eend en Barry de Lama stonden op de lijst. Het is nog een verrassing welke beelden de kunstenaar als inspiratie zal gebruiken.