Werkzaamheden tussen Jan Bertsstraat en Arent Krijtsstraat.
Werkzaamheden tussen Jan Bertsstraat en Arent Krijtsstraat.

Werkzaamheden Oost-West As: het einde komt in zicht

Er wordt ook deze zomer hard gewerkt aan het verfraaien van de Oost-West As. De werkzaamheden zijn volgens de planning eind oktober gereed. Daarna moeten nog wel de bomen en vaste planten worden geplaatst.


DIEMEN Er worden sinds het begin van deze week werkzaamheden verricht aan de noordkant van de Hartveldseweg tussen de Rijksweg A10 en de Arent Krijtsstraat. Die werkzaamheden duren volgens verwachting tot 4 september.

Het autoverkeer kan gewoon passeren. Voetgangers en fietsers kunnen het kruispunt oversteken en via de Venserbrug Diemen-Zuid bereiken. Voetgangers met bestemming Amsterdam worden bij de Arent Krijtsstraat omgeleid via de Johan van Soesdijkstraat en de Oosterringdijk. Fietsers in de richting van Amsterdam worden omgeleid via de brug over de A10 (ter hoogte van de Tobias Asserlaan) en de wijk Park de Meer. Het fietspad aan de zuidkant tussen de Rijksweg A10 en de Diemerbrug is vorige week opengegaan. Fietsers kunnen bij de Venserbrug rechts afslaan en Diemen-Zuid inrijden of linksaf naar de Arent Krijtsstraat rijden. Bij de Diemerbrug kunnen zij eveneens Diemen-Zuid inrijden of een stukje doorrijden en ter hoogte van de Ouddiemerlaan de Hartveldseweg oversteken. Het fietspad langs het water tussen de Ouddiemerlaan en de rotonde is nog afgesloten in verband met de bouw van het appartementencomplex op Punt Sniep. Het voetpad tussen de Venserbrug en de Diemerbrug kan nog niet worden gebruikt. Hier moet eerst nog de reling worden geplaatst en die vervolgens wordt geschilderd. Er wordt ook gewerkt aan de noordkant van de Hartveldseweg tussen de Arent Krijtsstraat en de Burgemeester Bickerstraat. Hier worden een voetpad en een fietspad aangelegd. Fietsers kunnen geen gebruikmaken van die kant van de straat, maar moeten omrijden. Voetgangers kunnen gebruikmaken van een tijdelijk voetpad. Het gevolg hiervan is dat de straten en ondernemers als de haringkraam van Johan van Leijenhorst en de bloemenstal van Mooi! By Rick bereikbaar zijn. Dit geldt ook voor de zijstraten van dat deel van de Hartveldseweg. Ook in deze fase van het project Oost-West As zijn er weekenden waarin er gewerkt wordt. Het gaat om de weekenden van vrijdag 21 augustus vanaf 22.00 uur tot en met maandag 24 augustus 05.00 uur. En van vrijdag 28 augustus vanaf 22.00 uur tot en met maandag 31 augustus 05.00 uur. Beide weekenden is de Hartveldseweg aan de noordkant afgesloten tussen de Arent Krijtsstraat en de A10. In het laatste weekend is hetzelfde stuk van de Hartveldseweg afgesloten inclusief het kruispunt Arent Krijtsstraat/Hartveldseweg. In oktober worden er langs de Weespertrekvaart drie kunstwerken geplaatst: twee tussen de Venserbrug en de Diemerbrug en een voorbij de Diemerbrug. De werkzaamheden aan de Oost-West As zijn volgens de huidige planning eind oktober voor het grootste deel afgerond. Dan is er precies drie jaar hard gewerkt aan riolering, kabels en leidingen, tramsporen, bovenleiding, tramhaltes, verlichting, beplanting, bomen, rijbanen, parkeervakken, fietspaden, trottoirs, zebrapaden en kunstwerken. Vanaf eind oktober tot het einde van het jaar worden er nog bomen geplant en beplanting aangebracht.