Afbeelding
Foto:

Dionne Tool

Directeur Welzijn Diemen, woont 28 jaar in Diemen

Hoe gaat het met Welzijn Diemen?
"Heel goed. Bepaalde activiteiten zijn nog niet begonnen of worden nu pas opgestart, maar wij zijn heel actief. Er worden veel activiteiten voor kinderen georganiseerd, er is een nieuw initiatief genaamd ClubDMN en onze buurtsportcoaches zijn veel in de wijken te vinden. Welzijn Diemen is heel zichtbaar."

Wat zijn jouw hobby's?
"Sporten en naar sport kijken en het bezoeken van festivals. Ik heb jarenlang in het eerste team van SV Zeeburg gespeeld. Ik ben twee jaar geleden gestopt vanwege een schouderblessure. Ik ben de afgelopen twee seizoenen assistent-coach van Dames 1 van SV Zeeburg geweest. Daar ben ik nu mee gestopt. Maar ik ga zeker af en toe bij de wedstrijden van SV Zeeburg kijken. Ik ga regelmatig naar wedstrijden van Ajax. Ik vind het ook leuk dat de Tour de France binnenkort begint. Ik volg ook de Formule 1. Ik doe ook actief aan sport: ik ga twee à drie keer per week naar Basic-Fit en wandel regelmatig."

Er zijn geen festivals.
"Nee, maar ik ga af en toe lekker varen of met vrienden naar het terras, vooral in Amsterdam-Oost. Ik vind het leuk dat er nu in Diemen meer terrassen zijn en vind House of Bird een aanwinst."

Heb je een favoriete plek in Diemen?
"Mijn vriend en ik willen een woning kopen in Diemen. Dat is lastig, maar hopelijk gaat het dit jaar lukken. Dan wordt dat mijn nieuwe favoriete plek. Verder de plekken die met sport te maken hebben: de sporthal en Sportpark De Diemen. Er gaat op het gebied van sport veel veranderen: er komt een tweede sporthal bij en Sportpark De Diemen word heringericht."