Kinderen leven zich uit.
Kinderen leven zich uit. Foto:

Veel meer kinderen bezoeken Kinderzomerspelen

DIEMEN De Kinderzomerspelen zijn vrijdag afgesloten met de playbackshow. Het was een bijzondere editie.

DIEMEN Door de coronamaatregelen was het lange tijd onzeker of de Kinderzomerspelen dit jaar konden doorgaan. Maar eind juni werd bekend dat het evenement kon worden gehouden en dat er een onbeperkt aantal kinderen aanwezig mocht zijn. De Kinderzomerspelen werden ook dit jaar georganiseerd door Welzijn Diemen.

Er waren dit jaar maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De begeleiders van 18 jaar en ouder hielden 1,5 meter afstand van elkaar. Ook waren er speciale plekken ingericht waar begeleiders en kinderen hun handen konden wassen. Er werd dit jaar gebruikgemaakt van de sportzaal in het Sportcentrum Wethouder F.B. Duran. Elke dinsdag- en donderdagochtend werd er gezwommen in het zwembad van het sportcentrum. De squashbanen werden niet gebruikt.

Grote tent

Op het grasveld van het sportcentrum stond een grote tent waarin veel activiteiten werden gehouden. Op het grasveld konden de kinderen heerlijk sporten en spelen. Er waren geen uitstapjes. De Kinderzomerspelen waren dit jaar gratis voor alle kinderen.

Tevreden

Algemeen coördinator Danny Post is tevreden over de Kinderzomerspelen. "Het was een heel geslaagde editie. Wij hebben in deze coronaperiode gemiddeld 222 kinderen per dag ontvangen. Dan zijn er zo'n honderd per dag meer dan in voorgaande jaren. Het scheelde dat de Kinderzomerspelen dit jaar gratis waren en veel mensen gaan deze zomer niet weg. We waren in totaal met 40 begeleiders. Zij waren niet allemaal elke dag aanwezig. Er waren dagelijks iets meer dan dertig begeleiders aanwezig."

Danny Post: 'Het was een heel geslaagde editie'
Twee begeleidsters helpen kinderen.