Training in Amsterdamse Bos.
Training in Amsterdamse Bos. Foto: SV Zeeburg

Dames 1 van SV Zeeburg mikt opnieuw op de titel

Het eerste damesteam van SV Zeeburg komt in het seizoen 2020-2021 uit in de tweede divisie. De trainingen zijn vorige week begonnen.





DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg is vorig seizoen gepromoveerd naar de tweede divisie van de zaalcompetitie. Speelsters Melany Hendriks en Marlies Buur vertellen over het team. Marlies is aanvoerder van het team.

Het eerste damesteam van SV Zeeburg greep in de voorgaande seizoenen net naast de titel en dus ook naast promotie. Aan het begin van het seizoen 2019-2020 werd de ambitie duidelijk uitgesproken: dit keer moest de titel worden gepakt en de felbegeerde stap naar de tweede divisie worden gezet. Het eerste damesteam speelde een sterk seizoen onder de nieuwe trainer/coach Aleydin Aliev en zijn assistent-coach Dionne Tool. Dionne was in het verleden aanvoerder van het team. SV Zeeburg startte slecht aan de competitie. De eerste twee duels werden verloren en de derde wedstrijd werd afgesloten met een gelijkspel. Daarna zette SV Zeeburg een imponerende serie neer: de volgende zestien wedstrijden werden gewonnen. Toen de competitie in maart werd gestopt in verband met het coronavirus was SV Zeeburg met 33 punten uit zestien duels koploper van de hoofdklasse E van de zaalcompetitie. De kans was aanwezig dat de uitslagen zouden worden geschrapt en er geen teams zouden promoveren en degraderen. Het Nederlands Handbal Verbond besliste anders en SV Zeeburg promoveerde naar de tweede divisie.

Marlies Buur: "Wij hebben voor de teams van Dames 1, 2 en 3 een selectie van 35 speelsters. De selectie van Dames 1 zal tijdens het seizoen uit veertien speelsters bestaan. Aleydin Aliev heeft het diploma HT 5. Er zijn maar zeven mensen in Nederland die dit trainersdiploma hebben. Dionne Tool is gestopt als assistent-coach en Britt Kersting en Nicky van Bel zijn nu de teammanagers/assistenten van Aleydin Aliev."
De selectie van SV Zeeburg is versterkt met een aantal nieuwe speelsters. Keepster Anne de Vries en Sanne Stolp en Robin Haring zijn teruggekeerd. Anne is twee jaar weg geweest. Zij keepte de afgelopen seizoenen bij Foreholte 1. Sanne speelde vorig seizoen bij SEW en kwam daarvoor uit in de jeugd van SV Zeeburg. Robin heeft het afgelopen jaar in de Verenigde Staten gestudeerd en daar ook gehandbald. Daarnaast is de selectie versterkt met Kelly Hillegers (Vido en VOC), Julia Schopke (Erlange, Duitsland) en Natascha van der Schaaff (KDO).

Veel verenigingen spelen hun thuisduels met hars op de handen. De gemeente Diemen geeft echter geen toestemming voor het spelen met hars in Sporthal Diemen. Melany: "Als je met hars speelt heb je meer grip op de bal. Je kunt de bal makkelijker vangen en controleren. Het vereist ook een andere techniek. Wij hopen dat de gemeente Diemen alsnog toestemming zal geven dat wij ook tijdens onze thuisduels met hars kunnen spelen."

SV Zeeburg is ingedeeld in de tweede divisie A. De ploeg treft de volgende tegenstanders: Dongen 1, D.S.O 1 (Den Helder), Foreholte 2 (Voorhout), Gemini 1 (Zoetermeer) Havas 1 (Almere), Raamsdonkerveen, Oliveo (Pijnacker), United Breda, Ventura 1(Schiedam), VVW (Wervershoof) en WPK Westlandia (Naaldwijk).

De technische staf en de speelsters van SV Zeeburg zijn ambitieus. Zij gaan opnieuw voor de titel. De trainingen zijn vorige week maandag begonnen in het Amsterdamse Bos. Binnenkort beginnen de trainingen in de zaal. Dames 1 van SV Zeeburg is een team waarbij naast het handballen op hoog niveau en het neerzetten van goede prestaties ook de teamgeest en gezelligheid een belangrijke rol spelen. Na afloop van de trainingen wordt er regelmatig iets gedronken in Grand Café Cheers in Diemen en de ploeg gaat ook af en toe Amsterdam in.

Selectie is gestart met trainingen in Amsterdamse Bos