Wethouder en Amélie de Groot openen speelplek.
Wethouder en Amélie de Groot openen speelplek. Foto: Gerrit Alink

Nieuwe speelplek op sportpark

DIEMEN Wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg en de jonge buurtbewoonster Amélie de Groot hebben zaterdagmiddag een nieuwe speelplek op Sportpark De Diemen geopend. Op deze speelplaats kunnen kinderen klimmen, klauteren en schommelen.

Voor de nieuwe speelplek is een goede plaats gevonden op het terrein van SV Diemen. De speelplek ligt tussen het tweede en derde veld. Deze plek is openbaar en de kinderen uit de buurt kunnen er dus altijd spelen op de klimkubus, het duikelrek en de mandschommel. Wethouder Sikkes van den Berg: “Ik ben er trots op dat we er weer een mooie speelplek bij hebben in Diemen. We hebben in Diemen veel leuke plekken om te spelen en er is zelfs een speelspeurtocht langs een heleboel van die plekken. Ik denk dat kinderen plezier zullen beleven aan deze nieuwe speelplaats in jullie buurt.”

Er is echter ook kritiek op de plek van de nieuwe speelplaats. Sommige ouders vinden dat de speelplek op een afgelegen locatie ligt, waar geen toezicht is.

De nieuwe speelplek is bedoeld voor kinderen vanaf een jaar of acht. De wethouder geeft aan dat de gemeente op termijn de wijk Plantage de Sniep-Noord wil gaan herinrichten. Mogelijk kunnen op het Jaagpad speelvoorzieningen voor jongere kinderen worden aangelegd. Hierover zal eerst overleg gevoerd worden met bewoners, onder wie kinderen.